109-åriga Dagny Carlssons första ord efter sjukdomstiden

Dagny Carlsson

109-åriga Dagny Carlsson har tvingats ta en paus från bloggandet, med tanke på hennes hälsotillstånd. Efter en intensiv tid på sjukhus har hon nu valt att bryta tystnaden och visa upp en bild på sig själv!

Dagny Carlsson, 109, är en av världens äldsta bloggerskor och Sveriges äldsta influencer. När hon var 99 år gammal gick hon en datorkurs och 100 år gammal startade hon en blogg. På bloggen kallar hon sig för Bojan och hennes succé har inspirerat hela svenska folket.

Däremot är det inte alltid lätt att vara 109 år gammal och samtidigt leva i en pandemi. På bloggen har Dagny tidigare berättat om sorgen över att inte få träffa vänner och umgås lika ofta som de alltid tidigare kunnat göra.

På bloggen får läsarna följa Dagnys vardag som kan kantas av både med- och motgångar.

Avslöjar
AVSLUT Därför tvingas Mikael lämna Biggest Loser

Dagnys sjukhusvistelse – så har det gått

Nyligen nåddes vi nämligen av det läskiga beskedet att Dagny blivit inlagd på sjukhus. Hennes redaktör för bloggen skrev då ett inlägg där hon förklarade läget för Dagny.

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.”, skrev redaktören Elena då.

Sjukhusvistelsen blev tack och lov inte allt för lång för 109-åringen. Nu är hon nämligen förflyttad till ett korttidsboende, ett boende som verkar få allra högsta betyg!

”När vi kom in hos Dagny satt hon på sängen och tittade på TV. Hon kände inte igen någon av oss. Förklarligt. Tre maskerade personer med munskydd och visir som oannonserade invaderar rummet framkallar inte glädje, men när vi tog av oss all utrustning blev det jubel”, förklarade Elena på bloggen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dagny bryter tystnaden efter sjukdomstiden

Nu har Elena varit på plats på korttidsboendet för att besöka Dagny igen. Hennes läge verkar oförändrat men vi får ändå en uppdatering på Dagnys mående. Vi får även se en bild där vi kan se att Dagny definitivt verkar vara på bättringsvägen!

Först och främst blir hon väldigt glad över sina trogna blogg-läsare som fortsätter klicka sig in på bloggen varje dag. Men Dagny kan också berätta om en annan glädje!

– Jag har bara hunnit lackera naglarna i rött. Jag beställde manikyr men inte pedikyr. Det är i alla fall ingen som tittar på mina tår när jag är ute bland folk, säger hon till Elena.

”Bloggandet är inte längre Dagnys första prioritet, men hon har inte tappat sin fina humor och sin livsglädje. Jag visar en bild på henne från idag.”, skriver Elena på bloggen och visar upp en strålande glad Dagny!

Se bilden här!

LÄS OCKSÅ: BILD Bonde-Jimmy visar upp familjelyckan efter uppbrottet

LÄS OCKSÅ: HEMLIGHET Magnus Carlsson om dolda budskapet till döde vännen

FOTO: Marko Säävälä, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!