AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför slutar Mikael Hollsten som tränare för Biggest Loser

07 jul, 2021 
Mikael Hollsten och Anna Brolin
Mikael Hollsten har varit tränare i Biggest loser under åtta säsonger. Nu avslöjar han för Hänt att TV4 valt att avsluta samarbetet med honom.
– De känner att de inte vill jobba vidare med mig, säger han till Hänt.
Annons
Mona Eriksson vinnare av Biggest loser 2020Brand logo
Mona Eriksson vinnare av Biggest loser 2020

Mikael Hollsten, 37, har varit personlig tränare för Biggest loser under de senaste åtta säsongerna. Men efter förra säsongen togs ett beslut mellan honom och TV4 – Mikaels resa i programmet avslutas.

Tillsammans med Pischa Strindstedt, 34, har Mikael hjälpt överviktiga människor att hitta formen för en mer hälsosam livsstil. Däremot har programmet kritiserats vissa gånger – något som Pischa har svarat på tidigare för Hänt.

Men nu är alltså samarbetet mellan Mikael och Pischa över. TV4 har nämligen valt att inte fortsätta jobba med Mikael, utan istället kommer Pischa köra på egen hand. När Hänt når Mikael berättar han mer om TV4:s beslut för honom.

– Jag blev uppringd, man har sagt att man ska fortsätta köra med en tränare istället för två. Då har man beslutat sig för att inte köra vidare med mig, så jag antar att man kör vidare med Pischa då, säger han till Hänt.

Därför slutar Mikael Hollsten som tränare för Biggest loser

Mikael har alltid varit öppen med hur mycket han gillar konceptet och upplägget som Biggest loser har. Men han har dock inte fått reda på exakta anledningen till varför han inte får fortsätta jobba med programmet.

Annons

– Jag har inte fått reda på varför jag inte får fortsätta, utan de fattade ett beslut bara säger de. Jag hade gärna fått reda på varför, men de sa bara att de ska köra med Pischa istället, säger han till Hänt.

Mikael berättar också att han värdesätter att inte behöva ändra vem han är som person, utan vill man förändra honom så är han ändå inte intresserad.

– Till sanningen så hör det att Biggest loser vill göra på ett sätt där de känner att de inte vill jobba vidare med mig, jag är supernöjd över det jobbet jag har gjort. Så om det sättet som jag skulle få fortsätta göra Biggest loser är att ändra hur jag är som tränare, då hade jag inte varit intresserad av det ändå, säger han och fortsätter:

– Jag är ju den jag är, och nu har ju de onekligen känt att "den Mikael är, vill inte vi fortsätta jobba med i programmet".

Mikaels framtidsplaner – fortsätter med Biggest loser-konceptet

Däremot är upplägget och allt som hör till med Biggest loser något som Mikael brinner för och som han kommer fortsätta jobba med. Han ska nämligen starta upp ett Biggest loser utan kameror. Där kan människor anmäla sig för att få hjälp med viktminskning och Mikael kommer stå som tränare för det nya projektet viktklinik.se.

Annons

I det nya projektet får Mikael köra sin grej och han behöver inte ändra sitt sätt att vara som tränare. Något han känner att han hade behövt om han hade fortsatt i TV4:s Biggest loser.

– Hade de sagt så här "vill du göra en säsong till" så hade jag gjort det. Men inte genom att ändra på så sätt att jag ska prata mindre, att jag måste snackar mindre filosofi och psykologi. Eller att jag ska vara mer pepp och ställa upp på mer gruppträning och webb-tv och ställa upp i appen, då hade jag tackat nej ändå, säger han och fortsätter:

– Jag gör inte Biggest loser för att vara på tv.

FOTO: Sjuan, Youtube

Annons