LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pischa Strindstedt svar efter kritiken mot Biggest loser

06 okt, 2020 
Pischa Strindstedt är en av tränarna för årets säsong av Biggest loser. Tidigare har programmet fått kritik för att deltagarna går ner mycket i vikt på väldigt kort tid, men nu säger Pischa att det inte är farligt för överviktiga.
– Det finns det forskning som stöttar, säger hon till Hänt.
Annons
Biggest Loser-Elins otäcka upplevelse – får åka till akutenBrand logo
Biggest Loser-Elins otäcka upplevelse – får åka till akuten

Inför säsongsstarten av Biggest loser utlovades som vanligt mycket dramatik, blod, svett och tårar. Och vad som också kommer bli lite annorlunda med denna säsong är att tittarna har efterfrågat mer information om deltagarna. Denna säsong kommer därför innehålla mer av deltagarnas bakgrundshistorier och känslor, vilket i sin tur leder att man får lära känna dem lite bättre.

Även samarbetet mellan doktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, och kosthållnings-coachen Kristina Andersson, 41, har blivit tätare. När Hänt pratar med tränaren Pischa Strindstedt, 34, förklarar hon vikten av att ha ett bra samarbete med varandra. Speciellt efter den första olyckshändelsen, som hände redan i första programmet.

Dramatik i första programmet

Deltagaren Elin fick åka till sjukhuset då hon fick problem med hög puls. Allt slutade bra för Elin till sist och tack vare samarbetet med läkarteamet visste Pischa och tränarkollegan Mikael Hollsten, 36, redan om Elin och hennes problem med pulsen.

Annons

– Det är på gott och ont att den här dramatiken hände redan första dagen. För att om man ska se nånting positivt i det så är det ju att de andra deltagarna förstår allvaret i deras situation. Det är skarpt läge och det hade lika gärna kunnat hända någon annan, säger hon till Hänt.

Biggest loser har fått en del kritik i föregående säsonger för att ha tvingat deltagarna till en snabb viktnedgång för att sedan gå upp de kilona igen efter programmet. När Hänt frågar Pischa vad hon tänker kring kritiken menar hon att en drastisk viktminskning inte är något farligt för överviktiga.

– Det finns forskning som stöttar att det inte finns något som säger att det är farligt att gå ner i vikt snabbt, nu pratar vi om väldigt överviktiga personer här. Och i programmet har vi inte lång tid på oss, vi behöver liksom få resultat ganska snabbt, säger hon.

Problemet med snabb viktminskning

Men hon menar att problemet till att deltagarna går upp i vikt igen efter programmet kan bero på att de inte hunnit med mentalt.

Annons

– Problemet med en snabb viktminskning är att man kanske inte hinner med mentalt. Man hinner liksom inte förstå att man gör en livsförändring, man kanske inte hinner komma in i de här nya vanorna innan man släpps ut från slottet.

Biggest loser utspelas på Ekolsunds slott och där är deltagarna i princip ”inlåsta” – vilket gör att de lägger all tid och energi på att leva sunt.

– Det är väldigt begränsat på slottet, de är ju inlåsta, det finns liksom inga yttre faktorer som kan påverka och det finns inga frestelser. Det är väl det som blir problemet sen efter programmet, berättar Pischa för Hänt.

Annons