LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom namnet Phelly – det heter artisten på riktigt

07 jul, 2021 
Phelly har ett riktigt namn
En av artisterna som uppträder i Lotta på Liseberg 2021 är Phelly.
Men Phelly är faktiskt bara ett artistnamn.
Så frågan är ju vad hon heter egentligen?
Annons
5 kändisar som har bytt namn – och varförBrand logo
5 kändisar som har bytt namn – och varför

När TV4 avslöjade vilka artister som kommer att gästa Lotta på Liseberg sommaren 2021 visade det sig att Phelly är en av dem. Hon ska uppträda den 19 juli då även artister som Shirley Clamp, Albin Lee Meldau, Lance & Linton, Molly Hammar och Thomas Stenström ska sjunga en trudelutt.

Phelly är en 21-årig artist från Rönninge, södra Stockholm. Hon beskrivs med mysiga orden ”en hybrid mellan pop och elektro med doft av 80- och 90-tal”.

Det handlar Phellys musik om

När Phelly släppte låten Stenar så berättade hon om vad den handlar om.

Stenar är en låt som tillåter en att vara sig själv, som man kan samla kraft från och förhoppningsvis känna att man inte är ensam om att känna sig full med stenar, har Phelly tidigare förklarat i ett pressmeddelande.

I de reflekterande och ärliga låttexterna skriver artisten om olika samhällsideal och omvärlden, samt hur det är att vara en ung kvinna idag.

Phellys senaste singel heter Éléphants som fick sig ett rejält uppsving, och förhoppningsvis är det den hon kommer framföra när hon gästar Lotta på Liseberg.

Phelly på Instagram
Phelly.

Vad heter Phelly på riktigt?

Sanningen är den att Phelly endast är ett artistnamn, inte det riktiga. Så vad heter Phelly egentligen? Svaret är Felicia Vårnäs. Låter namnet bekant? Det är inte alls konstigt. Felicia har nämligen tidigare släppt musik under sitt riktiga namn, samt medverkat i tv-programmet Idol.

Det är dock en skillnad på musiken som är släppt under Felicia Vårnäs och Phelly. När artisten bestämde sig för att släppa musik under nya namnet så var det helt ny musik och ett nytt sound.

FOTO: Instagram, TV4

Annons