LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Magnus Carlssons starka hyllning till Adam Alsing i Lotta på Liseberg

07 jul, 2021 
Lovisa Ström
Magnus Carlssons hyllning
När Magnus Carlsson gästade Lotta på Liseberg tillägnade han en låt till Adam Alsing.
Nu berättar han om bakgrunden till låten och på vilket sätt den var tillägnad till just honom.
”Hoppas att han sitter uppe i sin himmel och ler och är nöjd”, skriver han.
Annons
Till minne av Adam AlsingBrand logo
Till minne av Adam Alsing

I måndags var det äntligen dags för Lotta på Liseberg att dra igång igen och som vanligt gästades programledaren av en rad med folkkära artister. Kvällen bestod nämligen av framträdanden från inga mindre än Py Bäckman, Dotter, Isak Danielson, Sven-Ingvars och Magnus Carlsson. Magnus uppträdde med flera låtar men en av de var en direkt hyllning till Adam Alsing. Nu berättar han om låten.

Anette Alsing om sorgen efter Adam Alsings död

Det var den 15 april 2020 som den folkkära radioprofilen Adam Alsing somnade in i sviterna av corona. Hela landet hamnade i djup sorg och familjen valde i samband med beskedet att göra ett uttalande via kanalen Discovery Networks.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss”, skrev de då.

På årsdagen av Adams död skrev även hans fru Anette Alsing om saknaden och sorgen efter Adams bortgång, och hur det gångna året känts som en evighet.

Annons

”Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den”, skrev hon bland annat.

Magnus Carlssons hyllning till Adam Alsing i Lotta på Liseberg

Många hamnade i sorg efter att beskedet om att Adam hade somnat in kom, och en av de var sångaren Magnus Carlsson. När han var med i Lotta på Liseberg valde han därför att framföra en låt i minne av Adam och på sin Instagram berättar han om historien bakom låten och på vilket sätt den var tillägnad just honom.

”För drygt tio år sen släppte jag en cover av Erasures ”A Little Respect” - den blev en favorit hos Adam Alsing. Han tyckte att jag skulle göra fler låtar i samma genre och att jag absolut skulle göra en cover på Rick Astleys megahit ”Never Gonna Give You Up”. Det blev med åren lite av en sägning varje gång vi sågs efter det... ”Har du spelat in den än?” brukade han skrocka på sitt alldeles speciella sätt. Svaret blev då tyvärr alltid nej. Men ikväll, som andra låt, bjuder jag på min egen version, tyvärr inte med Adam i publiken men jag hoppas och tror att han sitter uppe i sin himmel och ler och är nöjd”, skriver han.

Och i kommentarsfältet är det många som hyllar Magnus Carlsson för hans gest.

”Så fint”, skriver bland annat en följare.

”Det är jag säker på att han gör”, skriver en annan.

Annons