TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

109-åriga Dagny Carlsson tillbaka på bloggen efter långa frånvaron

05 nov, 2021 
DAGNY CARLSSON
Den senaste tiden har Dagny Carlssons väninna skött bloggen åt henne.
Men nu gör 109-åringen comeback efter den långa frånvaron!
”Jag är tillbaka”, skriver Dagny på sin blogg.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson, 109, är Sveriges, kanske till och med även världens, äldsta bloggerska och under årens lopp har hon blivit otroligt folkkär. Hennes pigga inställning till livet och utmärkta kunskaper inom bloggande och datorer har minst sagt imponerat på svenska folket.

Det var när Dagny var 99 år gammal som hon gick en datorkurs och sedan dess har hennes karriär som bloggerska gått som på räls. Dagnys blogg uppdateras fortfarande flitigt, men den senaste tiden har det varit väninnan och datorläraren Elena som skrivit inläggen. Nu är det dock ändring på den saken, för nu är Dagny tillbaka!

Dagny Carlssons flytt till äldreboendet

För några månader sedan blev Dagny Carlssons följare riktigt oroliga. Dagny lades nämligen in på sjukhus och läget verkade ovisst.

Lyckligtvis gick allt bra för bloggerskan och hon kom snabbt på fötter igen, men efter tiden på sjukhus fick hon flytta in på ett äldreboende. Dagny har tidigare berättat om utmaningarna med att bo på ett äldreboende.

Annons

– Det är rent och fint på mitt rum, maten är god, sjukvård finns inom räckhåll men detta är inget nöjespalats direkt. Jag saknar min frihet, sa hon då till Elena, som uppdaterade bloggläsarna.

I och med att Dagny numera bor på äldreboendet så behöver hon ju inte längre sin lägenhet på fyra rum och kök. 109-åringens man dog i cancer för flera år sedan och Dagny vill göra allt hon kan för att få stopp för sjukdomen. Hon har därför skänkt hela sin lägenhet till Cancerfonden.

Dagny Carlssons comeback på bloggen

I flera, flera månader har Elena skött bloggen åt Dagny. Elena har kommit och hälsat på Dagny på sjukhuset, och senare på äldreboendet, och därefter uppdaterat bloggläsarna om Dagnys mående.

Men nu är det slut med det! För nu gör Dagny en comeback på bloggen.

”Jag är tillbaka i bloggen”, heter inlägget.

”Hej kära följare. Efter en lång tids uppehåll är jag tillbaka på bloggsidan igen.”, skriver Dagny Carlsson.

Annons

Att Dagny numera sitter vid tangentbordet igen är ett strålande tecken och hon verkar även ha haft fullt upp den senaste tiden!

”Det skall bli roligt att träffa alla mina kära läsare igen. Jag vill tacka för alla brev, mail och hälsningar på facebook, jag fått under min bortavaro. Jag har blivit intervjuad av olika tidningar och Cancerfonden senaste månaden, det var trevligt.”, skriver Dagny Carlsson och fortsätter:

”Jag har varit och fått manikyr och varit hos frissan. Man måste ju hålla sig fit for fight. Jag har nyligen åkt över guldbron tillsammans med min vän Ingela. Vi firade med att gå på kafé i stan. Nästa vecka ska vi på nya äventyr. Återkommer om det. Trevlig helg!”, skriver Dagny.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons