LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

109-åriga Dagny Carlssons sorg över nya livet på äldreboendet

18 okt, 2021 
DAGNY CARLSSON
Dagny Carlsson har nyligen flyttat in på ett äldreboende.
Även om det må vara roligt på sina sätt och vis så är Dagny inte helt nöjd.
– Detta är inget nöjespalats direkt, säger hon.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson, 109, fångade svenska folkets hjärtan när hon startade en blogg vid 99 års ålder. Sedan dess har hennes karriär som bloggerska gått som på räls och än idag uppdateras bloggen flitigt, men med hjälp av väninna Elena.

Dagny kan titulera sig som Sveriges äldsta influencer och bloggare och det är många som vill följa hennes liv. Därför blev många riktigt oroliga för några månader sedan när hon plötsligt lades in på sjukhus.

Lyckligtvis gick allt bra för Dagny och hon kom snabbt på fötter igen, men efter tiden på sjukhus fick hon flytta in på ett äldreboende. Nu berättar hon om utmaningarna och sorgen över att bo där.

Väninnan Elena Ström sköter bloggen åt Dagny

Dagny driver sin blogg med viss hjälp av väninnan Elena Ström, som en gång i tiden var Dagnys datorlärare. Elena har skött bloggen sedan Dagny lades in och hennes uppdrag har varit att hålla läsarna uppdaterade om Dagnys mående.

Annons

Eftersom Elena och Dagny är goda vänner så kommer Elena ofta till äldreboendet för att träffa Dagny. Nyligen när Elena var på plats så ville Dagny prata om deras fina vänskap och de insåg att den 10 år långa vänskapen borde firas! Dagny och Elena kom då fram till att de ska gå till Skansen.

– Jag vill äta julbord där, på samma sätt som du och jag gjorde på den gamla goda tiden, sa Dagny då.

I vanlig ordning har Elena varit på plats på Dagnys äldreboende även denna vecka. När Elena anlände möttes hon av en sprudlande glad Dagny som sken som en sol.

DAGNY CARLSSON
När Dagny firade sin 106-årsdag överraskades hon med tårta av en vän på SVT.

Dagnys dilemma på äldreboendet: ”Saknar min frihet”

I det senaste blogginlägget berättar Elena om deras senaste möte och Dagny hade minst sagt saker att glädja sig för. Först och främst har hon nu blivit trippel-vaccinerad. Hon fick nämligen sin tredje vaccinspruta mot corona i veckan och glädjen var på topp.

Annons

Men det är inte det enda som Dagny kan glädja sig åt. Hon har nämligen gått och blivit ambassadör för alla som är listade på hennes boende, något som även uppmärksammades av en representant från Solna Kommun.

När Elena frågar Dagny hur hon har det på boendet ger hon ett lite mindre sprudlande glatt svar:

– Det är rent och fint på mitt rum, maten är god, sjukvård finns inom räckhåll men detta är inget nöjespalats direkt. Jag saknar min frihet.

– Vad skulle du göra om du hade din frihet?, undrar Elena.

– Gå ut på egen hand, promenera oftare. Men då skulle jag säkert ramla omkull, så det är bra som det är, säger Dagny.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons