109-åriga Dagny Carlssons sorg över nya livet på äldreboendet

DAGNY CARLSSON

Dagny Carlsson har nyligen flyttat in på ett äldreboende.
Även om det må vara roligt på sina sätt och vis så är Dagny inte helt nöjd.
– Detta är inget nöjespalats direkt, säger hon.

Dagny Carlsson, 109, fångade svenska folkets hjärtan när hon startade en blogg vid 99 års ålder. Sedan dess har hennes karriär som bloggerska gått som på räls och än idag uppdateras bloggen flitigt, men med hjälp av väninna Elena.

Dagny kan titulera sig som Sveriges äldsta influencer och bloggare och det är många som vill följa hennes liv. Därför blev många riktigt oroliga för några månader sedan när hon plötsligt lades in på sjukhus.

Lyckligtvis gick allt bra för Dagny och hon kom snabbt på fötter igen, men efter tiden på sjukhus fick hon flytta in på ett äldreboende. Nu berättar hon om utmaningarna och sorgen över att bo där.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Väninnan Elena Ström sköter bloggen åt Dagny

Dagny driver sin blogg med viss hjälp av väninnan Elena Ström, som en gång i tiden var Dagnys datorlärare. Elena har skött bloggen sedan Dagny lades in och hennes uppdrag har varit att hålla läsarna uppdaterade om Dagnys mående.

Eftersom Elena och Dagny är goda vänner så kommer Elena ofta till äldreboendet för att träffa Dagny. Nyligen när Elena var på plats så ville Dagny prata om deras fina vänskap och de insåg att den 10 år långa vänskapen borde firas! Dagny och Elena kom då fram till att de ska gå till Skansen.

– Jag vill äta julbord där, på samma sätt som du och jag gjorde på den gamla goda tiden, sa Dagny då.

I vanlig ordning har Elena varit på plats på Dagnys äldreboende även denna vecka. När Elena anlände möttes hon av en sprudlande glad Dagny som sken som en sol.

DAGNY CARLSSON

När Dagny firade sin 106-årsdag överraskades hon med tårta av en vän på SVT.

Patrik sterberg/TT

Dagnys dilemma på äldreboendet: ”Saknar min frihet”

I det senaste blogginlägget berättar Elena om deras senaste möte och Dagny hade minst sagt saker att glädja sig för. Först och främst har hon nu blivit trippel-vaccinerad. Hon fick nämligen sin tredje vaccinspruta mot corona i veckan och glädjen var på topp.

Men det är inte det enda som Dagny kan glädja sig åt. Hon har nämligen gått och blivit ambassadör för alla som är listade på hennes boende, något som även uppmärksammades av en representant från Solna Kommun.

När Elena frågar Dagny hur hon har det på boendet ger hon ett lite mindre sprudlande glatt svar:

– Det är rent och fint på mitt rum, maten är god, sjukvård finns inom räckhåll men detta är inget nöjespalats direkt. Jag saknar min frihet.

– Vad skulle du göra om du hade din frihet?, undrar Elena.

– Gå ut på egen hand, promenera oftare. Men då skulle jag säkert ramla omkull, så det är bra som det är, säger Dagny.

LÄS OCKSÅ: Tareq om problemen i familjen: “Ingen bra skilsmässa”

LÄS OCKSÅ: Maria Forsblom och Anders Pihlblad mållösa – chocken efter starka orden

FOTO: Karin Törnblom/TT

Senaste nytt