TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ciara Janson Zelmerlöw öppnar sig om tiden efter missfallen

19 jun, 2021 
Ciara och Måns Zelmerlöw har gått igenom tre missfall tillsammans. Nu berättar Ciara om tiden efter missfallen och hur paret har tagit sig igenom de tuffa perioderna.
– En slags plan för framtiden, säger hon på Instagram.
Annons
6 saker du nog inte visste om Måns ZelmerlöwBrand logo
6 saker du nog inte visste om Måns Zelmerlöw

Det är snart två år sedan som Måns Zelmerlöw, 35, gifte sig med sin stora kärlek Ciara Janson Zelmerlöw, 34. Bröllopet gick av stapeln på en ö i Kroatien, faktum är att det var exakt samma ö som Måns hade friat på några år tidigare.

Tillsammans har paret sonen Albert och Ciara har även sonen Archie från en tidigare relation. Förra sommaren berättade Måns och Ciara att de väntar sitt andra gemensamma barn. Nyheten avslöjade de genom ett videoklipp på Instagram.

”Stor. Mellan. Liten. 2021 kommer att bli ett så bra år”, skrev Måns till videoklippet.

Måns och Ciaras tuffa missfall

Men sedan hände det som inte fick hända. I ett inlägg på Instagram delade Ciara med sig av den tragiska nyheten, hon hade drabbats av ett missfall.

”Det har varit ett par hemska dagar och jag vill berätta varför jag har varit tyst. Tyvärr har vi förlorat vårt fina lilla barn. Det här är det andra missfallet vi har upplevt i år”, skrev hon då.

Annons

Med tanke på att det var det andra missfallet för paret under ett och samma år så valde de att fokusera på annat under hösten. Men nu berättar Ciara att de gått igenom ett tredje missfall, tidigare i år.

”Så, här kommer lite bakgrundsinformation. Vi fick vårat tredje missfall tidigare i år. Det var ett väldigt tidigt missfall, som för mig var lättare att hantera. De andra två missfallen var i andra trimestern, så alla var väldigt olika.”, skriver Ciara.

Ciara Janson Zelmerlöw
Nu berättar Ciara om missfallen.

Ciaras nya besked från läkaren – efter missfallen

Ciara fortsätter berätta om tiden efter missfallen men att de nu kommit i kontakt med en läkare som erbjöd en unik lösning för paret.

– Så läkaren tog flera blodprov. Jag tror att hon säkert tog tio sprutor. Sedan repeterade de samma blodprov fyra veckor senare. De kollade även att min sköldkörtel är okej, säger hon och fortsätter:

Annons

– För att göra en lång historia kort så kom de fram till att jag bär på gener som leder till blodkoagulering. Dessa gener är antagligen det som orsakat missfallen. Så ifall jag blir gravid igen ska de ge mig sprutor som gör att det är mindre risk för blodkoagulering.

Ciaras läkare kommer alltså ge henne sprutor som ska leda till mindre risk att få missfall om det är så att hon skulle bli gravid igen.

– De sprutorna kommer ge embryot störst chans att överleva. Så det känns jättebra att ha en slags plan för framtiden.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Isaksson/TT

Annons