LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Lindberg har gått vidare efter skilsmässan från sin styvbror – tar avstånd

18 jun, 2024 
Elvira Reer
Venus Soltani
Christina Lindberg Tommy Wigart
Efter skilsmässan säljer Christina Lindberg gården och flyttar till Stockholm. Men ex-maken Tommy Wigardt är kvar i Spanien.
– Jag tror han blir kvar där nere, säger Christina till Hänt.
Annons
Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämtBrand logo
Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämt

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dansbandsstjärnan Christina Lindberg, 55, och ex-maken Tommy Wigardt, 63, som dessutom är hennes ”styvbror”, skilde sig för snart ett år sedan. Efter det har mycket hänt. Medan Christina kämpar med att sälja gården som de bodde på i två decennier befinner Tommy sig i deras hus i Spanien.

Även innan skilsmässan hade paret inte det helt enkelt. Under 2019 insjuknade Tommy i cancer efter att han hade drabbats av en hjärntumör. Sedan dess har han fått genomlida flera operationer, cellgiftsbehandling och stamcellstransplantation, men blev friskförklarad för två år sedan.

– Tommy han har återhämtat och mår jättebra. Han är friskförklarad, men jag håller i det själv i och med att det var mitt hus. Vilket har varit väldigt kämpigt, säger Christina till Hänt och fortsätter:

– Det är mycket när man bor i ett sånt stort hus och det är ju en hästgård så det är mycket att hålla i.

Christina delar att hästgården är nu till salu, efter att hennes bror Sony och son Kevin har assisterat henne med packning och städning. Samt att hon hoppas på att snart få komma där ifrån och flytta till Stockholm. Åtminstone tillfälligt.

Annons

– Jag ska flytta till min syster i Stockholm och bo där och landa. Jag vet inte riktigt var jag vill bo. Jag är lite förvirrad just nu, jag vet inte riktigt var jag vill landa, säger hon till Hänt.

Christina Lindbergs ex-make Tommy stannar i Spanien

När Hänt frågar Christina om var Tommy befinner sig i allt detta, förklarar hon att det har varit en lång resa för de båda, men att Tommy är bosatt i Spanien och planerar på att stanna kvar där.

– Tommy ska hitta något nytt där nere i Spanien, jag tror han blir kvar där nere, säger hon och fortsätter:

– Han är mycket uppe i att hitta sig själv och det är väl jag med, så vi har inte jättemycket kontakt.

Christina berättar också att hon inte har några planer att hälsa på Tommy och att de båda är överens om hur de vill ha det:

– Vi är ju fortfarande vänner och har respekt för varandra. Jag vill bara hans bästa och att han ska ha det jättebra.

Christina Lindberg, Tommy Wigart
Christina och Tommy i huset i Playa Flamenco, strax söder om Torreveja i sydöstra Spanien.Instagram/Skärmdump

Ser fram emot att fokusera på sig själv

För Hänt berättar Christina att hon är mitt uppe i att hitta sig själv och att hon har längtat efter att få tänka mer på sig själv, musiken och det hon älskar. Christina kommer bo tillsammans med sin syster i Stockholm tillsvidare.

Annons

– Nu när jag kommer bo där uppe kommer jag kunna komma ut och träffa folk igen så det känns jättebra faktiskt, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men det känns jättespännande och jag ser med stor nyfikenhet fram emot nästa kapitel i mitt liv.

Är det kanske så att du dejtar någon ny?

– Nej inte just nu. Jag är så uppe i att försöka hitta mig själv så att det är jag och hundarna nu. Men man vet aldrig vad framtiden säger. Det får vi se, säger Christina till hänt med ett skratt.

Christina kommer inte närvara på dansbandsveckan

Christina har varit en frekvent artist på Dansbandsveckan i Malung, men detta år kommer hon inte att framträda. För Hänt förklarar hon att hon helt enkelt inte fick ihop det.

– Inte i år. Jag hade jobb i Skåne och fick inte det att gå ihop. Annars tycker jag att det är jättekul att vara där uppe och möta publiken. Det är verkligen ett Mekka. Men det var för långa avstånd denna gången, säger hon till Hänt.

FOTO: TT

Annons