LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Arvingarna och Sven-Ingvars stoppas från Dansbandsveckan – inte välkomna

12 jun, 2024 
Dansbandsveckan i Malung är en av det största som finns i dansbandsvärlden.
Men Arvingarna, Sven-Ingvars och Lucianoz lyser med sin frånvaro. Här är orsaken!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”Brand logo
Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”

Dansbandsveckan i Malung närmar sig med stormsteg och den populära veckans invigs med hjälp av Vikingarna!

– Först ska vi hälsa folk välkomna till årets vecka och sedan blir det "on stage, ge dem en stor applåd, Vikingarna". Det blir det sista de gör, den sista officiella spelningen som vi har med dem. Det är ju så exklusivt hos oss, säger Dansbandsveckans medie- och kommunikationsansvarige Lars Bälter till Hänt.

Därför saknas Sven-Ingvars på Dansbandsveckan i Malung

Under årets dansbandsvecka i Malung kan vi i vanlig ordning förvänta oss ett gediget startfält med de allra populäraste dansbanden i Sverige. Däremot finns det några som saknas i programmet, bland annat Sven-Ingvars.

– Sven-Ingvars spelar inte alls upp till någon dansmusik längre. De gör bara rena konserter och de har även dragit ner på sitt konsert-spelande också för att få lite mer exklusivitet. Så de är nog ute på någon turné men de spelar inte till någon dansbands-musik, vi har dem inte hos oss, säger Lars Bälter.

Annons

Samma sak gäller med Arvingarna. De spelar inte heller dansbandsmusik längre och är därför inte heller med i årets program.

– Det är samma sak med Arvingarna.

Därför stoppas Arvingarna och Lucianoz

Men Arvingarna var ju där förra året?

– Ja och då gjorde de precis på samma sätt som Vikingarna, ett scen-framträdande på invigningen. Sedan var de med på den här pris-galan Guldklaven som vi har.

Så de får inte komma för att de inte kör dansband?

– Nej det gör de ju inte. De är ju ute och kör konserter men de spelar inte upp till någon dans, det gör de inte, säger Lars Bälter.

Även för artisten Lucianoz är det lite samma princip som gäller, även om det fanns ännu fler parametrar som spelar in i hans fall.

– Lucianoz kommer inte till oss i år. En av orsakerna är ju att vi vill ju att de som ska komma till oss ska spela upp till dans och då måste man ha en repertoar som är minst två timmar eller mer. Men han har ju inget band med sig och jag tror inte han har en repertoar på fyra timmar heller. Så därför har vi valt att inte boka honom. Utan han är ju också en sådan som är ute och turnerar, säger Lars Bälter och fortsätter:

– Han ska ju dessutom vara med i Diggiloo i sommar så vi har inte möjlighet att boka in honom på grund av det heller.

DIGGILOO 2024
Lucianoz är en del av årets Diggiloo-gäng!FOTO: MAGNUS STRÅBERG

FOTO: TT

Annons