TV4:s besked om Christer Sjögren i Bingolotto – efter långa tystnaden

Christer Sjögren, Lotta Engerg

Christer Sjögren och hans dansband Vikingarna är ett populärt inslag i Bingolotto. Nu kommer TV4 med ett besked om hur det egentligen ser ut för bandets framtid i Bingo-spelet.

Christer Sjögren, 70, är ett välkänt ansikte för svenska folket. Hans stora genombrott kom i slutet av 70-talet när han värvades till det populära dansbandet Vikingarna.

Sedan dess har han haft flera stora succéer i sin karriär. Dansbands-legendaren har bland annat haft ett par fartfyllda år på senaste. Under hela 2018 firade han sina 50 år som artist med ett mer fullspäckat program än någonsin.

Utöver det har han även släppt en ny memoarbok, som heter Får jag lov att berätta, och varit med i Så mycket bättre på TV4. Vid sidan av det har han även hunnit turnera med den stora julturnén I juletid.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gör Christer Sjögren idag

Under sina 50 år som artist har Christer Sjögren både turnerat flitigt med Vikingarna, och samtidigt har dansbandet även varit ett återkommande inslag i Bingolotto. Att han var omtyckt i Bingolotto blev mycket påtagligt, minst sagt på 90-talet när hans romans med Lotta Engberg, 57, var som mest omskriven.

Lotta Engberg har å sin sida också blivit lite av en person som svenska folket förknippar med Bingolotto. Nu är hon tillbaka i rutan igen när hon och Stefan Odelberg, 46, turas om att leda programmet.

LÄS MER: Kikki Danielsson får stöd från sina följare efter erkännandet

När coronapandemin slog till hade Christer Sjögren precis gjort en comeback med Vikingarna. Men corona satte käppar i hjulet.

– Corona har inneburit att jag är arbetslös. Pandemin har varit ett hårt slag för hela kultur- och musikbranschen, liksom för många andra branscher. Vi fick väldigt bra respons när Vikingarna återförenades och det var väldigt roligt att spela ihop igen. Jag hoppas att vi kan fortsätta efter pandemin, säger han till värmländska NWT.

Framtiden för Vikingarna i Bingolotto

Nu njuter Christer av att vara "hemma-man" på Hammarö i Värmland. Där tar han vara på tiden med sin älskade familj.

– Man blir klokare med åren och inser vad som är viktigast i livet, säger han till tidningen.

Med tanke på att Lotta Engberg är tillbaka i Bingolotto-studion är nu frågan om Christer och hans dansband också går i de tankarna. Enligt TV4 verkar det nu vara oklart om det blir någon återkomst till Bingolotto för Vikingarna.

”Tror inte de gör så mycket spelningar. Men Christer är alltid ett välkommet och populärt inslag hos våra tittare.”, skriver kanalen i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT, Mattias Hansson/TT

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs och Christer Sjögrens relation idag

LÄS OCKSÅ: TV4:s nya besked om Lotta Engberg och Stefan Odelberg i Bingolotto