Christer Sjögrens besked efter frånvaron – sanningen om tystnaden

Christer Sjögren.

Christer Sjögrens liv ändrades plötsligt när coronapandemin slog till.
Sedan dess har det varit relativt tyst från dansbands-legendarens håll – men nu kommer han med nya besked om vad han haft för sig.
– Det finns alltid något att göra även om jag inte jobbar som tidigare, säger Christer Sjögren till Nya Wermlands-Tidningen.

Christer Sjögren, 70, är ett välkänt ansikte för svenska folket. Han slog igenom på bred front när han i slutet av 70-talet värvades till det populära dansbandet Vikingarna.

Sedan dess har han haft flera stora succéer i sin karriär. Dansbands-legendaren har bland annat haft ett par fartfyllda år på senaste. Under hela 2018 firade han sina 50 år som artist med ett mer fullspäckat program än någonsin.

Utöver de har han också under de senaste åren släppt en ny memoarbok, Får jag lov att berätta, och varit med i TV4-programmet Så mycket bättre. Som om inte det vore nog så har han även turnerat runt med den stora julturnén I juletid.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dansbands-legendarens kärleksord om hustrun

Under sina över 50 år som artist har Christer Sjögren turnerat flitigt både med dansbandet Vikingarna, där det kunde bli upp till 170 spelningar på ett år, och som soloartist. ”The show must go on” har varit hans ledord, men det har också funnits tillfällen då han tvingats ställa in. Under hans omskrivna romans med Lotta Engberg i början av 90-talet drabbades han av en kollaps och tvingades till sjukhusvistelse. I sina memoarböcker har han även varit öppen om sitt förhållande till alkoholen.

– Alkohol var med i bilden ganska tidigt under Vikingarna-tiden, efter gigen. Det blev viktigt att alkoholen skulle vara med, den där avslappnande drinken eller ölen. Till slut blev jag beroende. Det märkte jag successivt.

LÄS MER: Lotta Engbergs och Christer Sjögrens relation idag

Det hade kunnat sluta illa, men till slut fick han hjälp av sin hustru sedan över 50 år tillbaka, ungdomskärleken Birgitta Sjögren. Hon tog sin make till ett behandlingshem och idag tar han bara ett glas vin till maten då och då.

Trots sina upp- och nedgångar i äktenskapet så har Christer Sjögren och hustrun lyckats lappa ihop sitt äktenskap och idag bor de tillsammans i ett 350 kvadratmeter stort hus på Hammarö. Dansbandslegendaren berättar att familjen betyder mycket för honom.

– Familjen är otroligt viktig för mig. Det är många i musikbranschen som höjer på ögonbrynen över att jag har varit gift i 50 år. Det är inte så vanligt med så långa äktenskap, säger Christer Sjögren till Nya Wermlands-Tidningen.

Christer Sjögrens nya liv – hårda slaget

I augusti 2019 återförenades det populära bandet Vikingarna, med Christer Sjögren i spetsen, efter splittringen 2004.

– Vi ska göra en Norden-turné 2020. Vi siktar på 20-25 spelningar. Vi har återupptäckt vår stora låtskatt, så det kommer bli ett kärt återseende och återhörande för många. Det är roligt att responsen blivit så bra, sa han då till Expressen.

Men sedan kom coronapandemin och satte stopp för planerna. Något som har inneburit att sångarens liv förändrats.

– Corona har inneburit att jag är arbetslös. Pandemin har varit ett hårt slag för hela kultur- och musikbranschen, liksom för många andra branscher. Vi fick väldigt bra respons när Vikingarna återförenades och det var väldigt roligt att spela ihop igen. Jag hoppas att vi kan fortsätta efter pandemin. Det finns alltid något att göra även om jag inte jobbar som tidigare. Jag är ingen rastlös person, men det känns bra att jag har huset, tomten och mina bilar i garaget att ägna mig åt, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TTKarin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter doktor Mikael Sandströms uttalande i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrströms svar efter kritiken mot diagnosen utmattningssyndrom

Senaste nytt