Mirka Norrströms svar efter kritiken mot diagnosen utmattningssyndrom

Mirka om diagnosen

Mirka Norrström har fått en ny medicin för sin utmattning och berättar nu hur hon har påverkats av den.
Mitt i allt ska kanske även hennes dottern operera sina ögon.
”Jag har varit orolig och håglös om varannat den senaste veckan”, skriver hon.

Mirka Norrström blev känd efter sin medverkan med sina tretton barn i tv-programmet Familjen Annorlunda.

Efter programmet har Mirka fortsatt dela med sig av sitt liv i sin blogg, där hon är väldigt frispråkig och öppen om vardagens med och motgångar.

I det senaste inlägget skriver Mirka att hon har fått ny medicin då hon inte mår så bra och att hon har fått veta att hon lider av utmattningssyndrom.

LÄS MER: Phillip-Lloyd Rochester berättar sanningen om tjuvarna på Farmen

”Jag har börjat med en ny medicin och vaknar numera med huvudvärk varenda morgon. Med två Alvedon går det bort så småningom men ändå lite jobbigt. Jag har varit orolig och håglös om varannat den senaste veckan. Vissa dagar har ångesten kommit helt oväntat och svept över mig som en 10 meters våg”, skriver hon och fortsätter:

”Andra dagar har känts helt ok. Jag jobbar hårt med att inte ha för mycket jag måste göra det och det – tänket. Ibland kommer jag på mig själv att ha blivit sittandes vid köksbordet i en timme utan att göra något alls. Bara sitter och typ stirrar rakt fram.”

Fått ta emot frågor från följarna

Mirka berättar vidare att hon fått ta emot kritik för sitt hälsotillstånd.

”Jag fortsätter med min träning men i lugnare tempo och mår bra utav det. Finns de som menar på att jag är inte utmattad för att jag orkar ta mig upp ur sängen... Jag vet inte ens vad jag ska svara på det. Jag litar fullständigt på min läkare och hennes diagnos.”

Dotterns ögonoperation

Mitt i allt har Mirka Norrström även fått ta tag i dottern Liljas problem med ögonen. Hon skriver att de funderar på en operation, då hon skelar.

”Idag har jag varit på ögonmottagningen och kollat upp Liljas skelning. Hon skelar väldigt mycket och nu ska vi tillbaka dit för grundligare koll och det lutar mot en operation. Någon som opererat ögat på grund av skelning? Hjälpte det?”, skriver hon frågande.

LÄS OCKSÅ: Samir Badran om skönhetsoperationen – efter olyckan i Let's dance