Casper Janebrink om utmaningen i relationen med Helena – så var sista tiden

Casper och Helena Janebrink

Otrohet, brist på egentid och en långdragen pandemi.
Casper Janebrink och Helena Janebrink skiljer sig nu efter 23 år tillsammans.
Läs Caspers ord om förändrade relationen med Helena innan skilsmässan här!
Casper Janebrink om pinsamma missen på scen
0:28

Efter reklamen: Casper Janebrink om pinsamma missen på scen

(0:28)

Slå på ljud

Casper Janebrink, 51, är en av Sveriges kanske mest folkkära artister. Som ledsångare i Arvingarna har han en lång och framgångsrik karriär i bagaget – och inte än är den över.

Fann varandra under en utekväll i Göteborg

När det gäller Caspers privata liv har han levt i ett äktenskap med Helena Janebrink, 44, sedan 2002. Men Casper och Helena var ett par i flera år innan dess, de hade nämligen hängt ihop i över 23 år när nyheten om skilsmässan plötsligt kom.

Casper har tidigare berättat om hur han och Helena träffades för första gången. Från Caspers sida var det nästan kärlek vid första ögonkastet och han visste snabbt att det var Helena han ville ha. De träffades på restaurangen Trädgår'n i Göteborg sommaren 1998.

– När jag fick se henne dansa med en kompis till mig gick jag fram och bokstavligen slet henne ur hans armar och sa: ”Nu är det min tur!” Men Helena ville inte följa med mig vidare när dansen var slut. Hon var hal som en ål. Jag fick kämpa för att vinna hennes hjärta, har Casper tidigare berättat för Hemmets journal.

Men tillslut blev det Casper och Helena. Under ett kändistätt bröllop i Partille kyrka år 2002 sa de ja till varandra. Och sedan dess har de levt ett familjeliv med sina två barn utanför Göteborg.

Casper och Helenas bröllop

Foto: Bengt Helén

Caspers otrohet mot Helena

Skilsmässoavslöjandet kom som en chock för många, detta då Casper och Helenas kärlekshistoria varit lång och, utåt sätt, stark. Men Casper har tidigare berättat att han varit otrogen mot hustrun.

– Jag tror nog att alla äktenskap har ups and downs så klart, sedan om det går så långt så att man är otrogen eller inte, det vet jag inte riktigt. Men visst har man kanske gjort något litet snedsteg, sa Casper när han gästade Fördomspodden i fjol.

I samband med orden om otroheten förklarade Casper att han tror att det är svårt att inte ha upp och nedgångar om man varit tillsammans lika länge som han och Helena.

När sedan pandemin slog till drabbades Arvingarna av inställda spelningar. Detta betydde att Casper, som vanligtvis är ute på turné, plötsligt fick mycket mer tid hemma. Vilket innebar en stor förändring för äktenskapet.

– När man har åkt iväg så har man också längtat efter att få komma hem. Kärlek kan skapa en väldigt stark längtan när man är ifrån varandra. Så jag tror att det är viktigt med egentid och sen så har man bra tid när man är tillsammans, sa Casper då till Hänt.

Caspers egna ord – så var sista tiden innan skilsmässan

Casper och Helena fick på grund av detta finna ett nytt sätt att få tid ifrån varandra.

– Jag åker och tränar tre gånger i veckan. Då får jag lite egentid och då får min fru också egentid. Sen har vi hundar att gå ut med så ena dagen går jag ut med hundarna, nästa dag går frugan ut och ibland går vi ut tillsammans.

Och när pandemin nu förhoppningsvis går mot sitt slut, så gör Casper och Helenas relation detsamma. Under alla hjärtans dag bekräftade de tidigare makarna att de ansökt om skilsmässa. Bara dagar innan detta berättade Helena för Hänt om hur hon och familjen såg fram emot att återförenas efter Caspers tv-inspelning för Över Atlanten.

– En månad borta, såklart vi saknar honom massvis. Men han kommer snart, och då får vi mysa tillsammans med våra underbara barn Alice och Felix samt hundarna Rambo och Chilli såklart, sa Helena då.

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN