TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Casper Janebrink om utmaningen i relationen med Helena

02 jul, 2020 
Arvingarna-sångaren Casper Janebrink har varit gift med sin fru Helena sedan 18 år tillbaka.
I en intervju med Hänt avslöjar nu Casper förändringen i relationen efter den tuffa våren.
– I början kände jag att jag blev väldigt stressad, säger Casper.
Annons
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun härBrand logo
Robin Bengtsson gick till final – se hela intervjun här

Det är över 25 år sedan Arvingarna slog igenom med sin dunderhit Eloise. Sedan dess har de turnerat runt om i Sverige och fått stad efter stad att dansa. Tillsammans har gruppen medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och under måndagskvällen syntes de i TV4:s Lotta på Liseberg.

Casper om Arvingarnas kamp

När Hänt når Casper Janebrink, 50, sångare i Arvingarna, berättar han om den tuffa våren som varit för dansbandet. På grund av pandemin har Arvingarna nämligen inte kunnat genomföra de spelningar som varit planerade.

– Det är jättetråkigt för det är det här vi lever på, att åka ut och spela. Rent ekonomiskt så är det katastrof, säger Casper och fortsätter:

– Det är så himla tråkigt att inte kunna åka ut nu när det är sommar. Det har vi gjort sedan sommaren 1991. Vi har varit ute och turnerat alla somrar, det är inte en enda sommar sedan sommaren 1991 som vi inte har spelat. Det här är första gången som det händer.

Annons

Innan Casper hann sätta sig in i den nya livsstilen hade han svårt att känna ett lugn över den plötsliga ledigheten.

– I början kände jag att jag blev väldigt stressad av att inte veta vad som komma skall.

Förändringen med fru Helena

Men efter att Arvingarna hittat nya sätt att arbeta på kände sig Casper lugnare i situationen och idag kan han även njuta av att få mer tid med familjen.

– Nu är man hemma med familjen så man försöker hitta på lite roliga grejer med dem, säger Casper.

Sedan 18 år tillbaka är Casper gift med Helena Janebrink, 42, och paret har tillsammans barnen Alice, 16, och Felix, 14. Pandemin har inte bara inneburit förändring för Arvingarna, även relationen med Helena har fått sig en ny utmaning.

– Jag är van att vara borta hemifrån någon dag eller två i veckan och man får lite egentid. Man är på sitt jobb och så men nu är man hemma båda två och det är klart att jag försöker göra lite grejer så att vi inte båda hela tiden är tillsammans, utan att man får lite luft ifrån varandra. Det behöver man, säger Casper.

Annons

– Jag åker och tränar tre gånger i veckan. Då får jag lite egentid och då får min fru också egentid. Sen har vi hundar att gå ut med så ena dagen går jag ut med hundarna, nästa dag går frugan ut och ibland går vi ut tillsammans.

Casper och Helena Janebrink
Foto: Bengt Kulén

”Viktigt med egentid”

Nyckeln till det långa och kärleksfulla äktenskapet tror Casper är just egentiden. Det är nämligen något som han och Helena alltid sett till att ha.

– Jag har fått göra det jag har velat göra. Jobba med musik och så. Det har också gjort att jag inte har varit hemma och man har inte klättrat på varandra hela tiden. När man har åkt iväg så har man också längtat efter att få komma hem. Kärlek kan skapa en väldigt stark längtan när man är ifrån varandra. Så jag tror att det är viktigt med egentid och sen så har man bra tid när man är tillsammans.

Något som Casper däremot skulle kunna bli bättre på i relationen, är att uppvakta sin Helena.

– Aj aj aj, jag kunde varit lite bättre på det tycker jag. Men ibland händer det.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Robin Lorentz-Allard/TT

Annons