Casper Janebrinks okända äktenskapsproblem med Helena

CASPER JANEBRINK, HELENA JANEBRINK

Casper och Helena Janebrink skilde sig tidigare i år efter 20 år som gifta.
För många verkade beskedet komma som en blixt från klar himmel, men nu berättar Casper om problemet i äktenskapet.
– Jag tog upp det redan förra sommaren, säger han till Aftonbladet.
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto
0:19

Efter reklamen: Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

(0:19)

Slå på ljud

Casper Janebrink, 52, och Helena Janebrink, 44, levde tillsammans i 23 år och tillsammans byggde de upp ett liv med två barn, hus och hundar.

Men tidigare i år valde de att gå skilda vägar, ett beslut som kom som en chock för många.

”Hej allihopa tyvärr måste jag meddela att jag och Helena har beslutat att gå skilda vägar, vi har kommit till ett vägskäl i livet där vi känner att det är bättre att leva var och en för sig och kunna fortsätta att vara vänner.”, skrev Casper på Instagram på Alla hjärtans dag i år.

Casper och Helena var gifta i 20 års tid och tillsammans har de barnen Alice, 18, och Felix, 16.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Detta har hänt sedan beskedet om skilsmässa

Sedan dess har mycket hänt. Ex-paret har bland annat sålt sitt gemensamma hus i Floda, utanför Göteborg. Nu ska Helena bo i lägenhet inne i city med dottern Alice medan Casper har köpt ett nytt hus där han ska bo med sonen Felix.

– Att bo ute på vischan har aldrig varit min grej. Jag vill ha ”hålligång”, jag älskar centrum. Jag är en levnadsglad tjej, så snart flyttar jag till en toppmodern lägenhet i Göteborg! Den är fantastisk trea. Riktigt lyxig. Jag kommer ha mitt. Jag ser verkligen fram emot ett liv i storstan. Så snart slipper jag mitt ex. Äntligen säger jag bara, har Helena tidigare förklarat för Hänt.

Enligt allmänna handlingar så kommer även skilsmässan gå igenom direkt, utan betänketid, med tanke på att barnen är över 16 år.

Något annat som hänt efter skilsmässan är att Casper gått ut med att han hittat kärleken i mäklaren Therese Andersson, 33, och i september kommer deras första gemensamma barn till världen.

Casper Janebrink om äktenskapsproblemet med Helena

Med andra ord är äktenskapet med Helena ett avslutat kapitel för Caspers del. Men i en ny intervju med Aftonbladet berättar han nu om problemen som fanns redan för ett år sedan, i äktenskapet med Helena.

– Det har så klart varit en jobbig period med allt som har kommit fram och innan man hinner bearbeta all sorg och all ledsamhet. Det är ju tråkigt att gå isär, men vi hade nog skiljt oss även om jag inte hade träffat någon annan, säger Casper till Aftonbladet och fortsätter:

– Ja. Jag tog upp det redan förra sommaren. Då ville jag skilja mig, men kände att jag behövde ta det en vända till för att se om jag tänkte rätt. Men efter två eller tre månader kände jag att det inte fungerade. Jag hade redan tagit ett steg för långt.

Casper kände alltså redan under år 2021 att han ville skilja sig, men avvaktade och kände av. Idag har han och Helena en bra relation och nyligen umgicks de och hade kul på Alices studentfest.

Hela intervjun med Casper finns att läsa i Aftonbladets papperstidning från 3 juli.

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN