Carolina Gynning akut till barnmorskan veckor före förlossningen

Carolina Gynning

Carolina Gynning väntar barn med Viktor Philipson och i juni kommer deras första gemensamma barn till världen. Men redan nu har hon tvingats uppsöka barnmorskan akut – där hon fick beskedet att hon måste ändra om sin vardag.

Carolina Gynning, 42, väntar sitt första gemensamma barn tillsammans med kärleken Viktor Philipsson, 35.

Carolina har sedan tidigare döttrarna Alicia och Adele tillsammans med expojkvännen Alexander Lydecker och Carolina har nyligen utryckt sin glädje över att ha döttrarna hos sig.

Om några veckor, under sommaren, förväntas familjen utökas med en liten familjemedlem och även denna gång är det en liten flicka som växer inuti hennes mage. Detta är något hon tidigare kunnat avslöja i podcasten Gynning och Berg – hittar sig själva.

LÄS MER: Sarahs beslut för bebisen – dagar innan födseln

Men i det senaste avsnittet av podden berättar Carolina om en otäck händelse. Det var när hon var ute och jagade höns hemma på den lantliga gården på Ekerö som olyckan var framme.

Carolinas sträckning ledde till rejäl smärta

Hönsen var på ett riktigt retsamt humör och tvingade Carolina att springa och jaga till den grad att hon till slut råkade sträcka sig där nere.

– Jag hade skitont, gick och la mig och tänkte så här "det blir alltid bättre när man vaknar", men det var inte bättre. Det var typ värre, förklarar Carolina.

Sträckningen innebar att Carolina fick riktigt ont, i podden förklarar hon att hon knappt kunde gå över huvud taget.

– Du måste sluta med såna där aktiviteter nu, du är för gravid för det, säger Carina Berg med en allvarlig ton till Gynning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Behövde åka in akut till barnmorskan

Men mitt i smärtan så kom Carolina att tänka på ett helt annat tänkbart scenario – tänk om det skulle vara dags för en alldeles för tidig förlossning?

– Ja och då tänkte jag så här: tänk om jag typ har ställt till med någonting och att hon ska ut nu? Så då fick jag en sån värk, som drar ihop sig i hela magen, säger Carolina och fortsätter:

– Jag trodde att jag hade provocerat fram en förlossning.

En förlossning vid det här stadiet skulle kunna bli riktigt riskfyllt, både för Carolina och lilla bebisen. Så Gynning fick helt enkelt göra det enda tänkbara – att ge sig av till barnmorskan.

– Då fick jag akutåka till barnmorskan, och som tur var så hade hon lite tid emellan patienterna eller nåt.

Lyckligtvis verkade det inte vara någon större fara för Gynning, men barnmorskan kom med en strikt uppmaning: nu är det stopp med att vara kanin-jägare.

– Hon sa bara så här "sluta jaga kaniner, sluta bara".

FOTO: Karin Törnblom/TT, BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings beslut för dottern – två månader innan förlossningen

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynning om Viktor Philipsons frånvaro under graviditeten