LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvists försvar efter kritiserade bilden med Ebba Busch

10 dec, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Carola Häggkvist och Ebba Busch.
Carola har fått stark kritik efter bilden med Ebba Busch.
Nu försvarar hon sig – och stöttas av kändiseliten.
”Jag var naiv”, skriver Carola på Instagram.
Annons
Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svekBrand logo
Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

Carola Häggkvist, 55, uppträdde häromdagen i Steninge slottspark i Sigtuna.

En av åskådarna var Ebba Busch, 34, partiledare för Kristdemokraterna. Politikern har varit i blåsväder den senaste tiden efter en uppmärksammad fastighetstvist med 82-årige Esbjörn, ett ärende som avgörs i rätten.

I samband med konserten valde Ebba Busch att lägga ut en bild tillsammans med Carola på Instagram och skrev:

”Tack familj, tack vänner och tack Carola för en fin men stökig helg!”.

I inlägget beskrev Ebba att hemmet såg ut som kaos men att det var värt det eftersom hon fick sova ut.

”Man bör gå och lägga sig samtidigt som barnen oftare. Ps. Förtydligande: Carola är inte att hållas ansvarig för att det är stökigt hemma hos oss. Hon stod för den fina konserten i Steninge. Världsklass på den julkonserten”.

Carola med Ebba.

Carola svarade på inlägget med två hjärtan:

”Ha ha, fina du! Hade ni kommit hem till mig och Zoes lekrum så hade ni nog tyckt att ert hus var rätt städat ändå!”.

Annons

Enligt Carola har hon fått kritik efter inlägget – så mycket kritik att hon känner sig tvungen att förklara sig på Instagram.

Carola stöttas av Sonja Aldén och Anna Toledano Book

Carola förklarar att det var många som besökte henne backstage och lyfter bland andra fram skådespelaren Grynet Molvig, 78, Svenska hjältar-profilen Emma Schols, 32, och före detta idrottsstjärnan Pernilla Wiberg, 51.

”Alla dessa starka kvinnor som vågar ta modiga kliv i sina liv och som inspirerar andra. Dessa kvinnor ville jag lyfta fram, som i en serie med de många olika slags kvinnor som på något sätt fått min uppmärksamhet. Jag kanske inte håller med dem i allt och inte heller de med mig men vi respekterar varann och förstår att det ligger mer arbete och uppoffringar bakom framgången, som många av oss fått uppleva, än vad någon egentligen kan förstå. De orden gäller även för Ebba Busch som jag vet är en varm människa och som försöker få ett parti att vakna upp, mogna och hitta en väg framåt”, skriver Carola och menar att hon inte räknade med att få så stark kritik.

Annons

”Kanske var jag lite naiv som la upp hennes egna ’julkort’ på oss på min förstasida. Och jag trodde inte att jag skulle få så starka reaktioner från er”.

Sonja Aldén och Anna Toledano Book.
Sonja Aldén och Anna Toledano Book.

Hon fortsätter:

”Varför är vi människor så snabba på att döma? Ett behov av svart och vitt, ja och nej, vi och dem. Ställ dig i hennes skor ett par veckor – och vi hade nog inte kunnat stå upp på flera år. Ibland är det nog som att välja mellan pest eller kolera för många politiker. Och sen orka ta skiten i ryggen. Det gäller alla kvinnor inom politiken som gör skillnad i maktens korridorer. Att jag valde att lyfta Ebba gör inte mig allierad med alla beslut KD tar, varken åt höger eller vänster. Och Löfvens medmänsklighet har jag alltid beundrat. Allt handlar om hjärtat!”.

Annons

Carola stöttas av många efter förklaringen, bland andra artistkollegorna Sonja Aldén, 43, och Anna Toledano Book, 51.

”Så bra skrivet”, skriver Sonja Aldén följt av ett rött hjärta.

”Du behöver egentligen inte ens förklara. Att hellre lyfta eller vara kärleksfullt och medmänskligt neutral måste man också få vara”, skriver Anna Toledano Book, ger ett hjärta och fortsätter:

”Man kan älska och uppskatta någon utan att för den sakens skull hålla med om allt, vilket du och de flesta normala intelligenta människorna förstår. Fortsätt sprida kärlek, hopp, glädje och värme”.

Foto: TT & Instagram

Annons