TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Carola till sjukhus efter smärtsamma olyckan – läkarnas tunga besked

11 aug, 2022 
Carola Häggkvist
Folkkära artisten Carola Häggkvist är förd till sjukhus!
Nu berättar hon om den smärtsamma skadan och läkarens besked.
”Avsliten”, skriver Carola på sin Instagram.
Annons
Hör Carola och Bobbys sommarhälsningBrand logo
Hör Carola och Bobbys sommarhälsning

Den folkkära svenska artisten Carola Häggkvist, 55, har varit en stjärna sedan barnsben.

Carola Häggkvist storslagna karriär

Redan som barn ställde hon upp i flera olika talangtävlingar och som 16-åring slog hon igenom och tog svenska folket med storm, när hon vann Melodifestivalen med bidraget Främling.

Främling kom att ändra hela musikhistorien i Sverige. Albumet var ett av de mest sålda albumet någonsin och hon slog besöksrekord i folkparkerna runt om i landet.

Hennes artisteri går lång tillbaka och sedan Främling har hon synts i många sammanhang, och är en av Sveriges mest berömda och omtalade artister. Hon har minst sagt en imponerande och lång karriär bakom sig.

Carolas mamma Anita drabbades av förlossningspsykos

Men Carola har inte alltid haft det lätt, hon har tidigare berättat om hennes turbulenta start i livet.

Annons

I en intervju med norska tidningen VG berättar Carola att hennes mamma drabbades av en förlossningspsykos när hon föddes.

Mamma Anitas tillstånd försämrades och Carola fick under sina första två månader placeras på barnhem.

– Efter två månader klarade hon att ta mig till sig. Ett par gånger försökte hon att vara min mamma medan jag bodde på barnhemmet och till slut gick det bra. Men jag var på väg att bli bortadopterad, säger hon i intervjun.

Men Carola blev inte bortadopterad utan tillslut kunde hon återförenas med sin familj, mamma Anita, pappa Jan Häggkvist och sin äldre syster Susanne Ekeberg, 60.

Carolas tuffa hälsotillstånd- läkarens besked

På sistone har Carola haft det svårt med hälsan. I ett Instagram- inlägg berättar hon om sin skada i sittbenet, att den är avsliten och läkarens besked om rehab.

Då är det en avsliten sena vid sittbenet som ska in på vågrätt 4:a … ( som kicken Lundqvist hade uttryckt sig.. Skada sedan min oönskade split med en ’one wheel’ i juli. ) Efter ultraljuds undersökningen konstaterades det att det fanns svullnad kring den skadade senan som håller ihop muskler och skelett.”

Hon fortsätter och berättar:

”Men den går att läka med tiden med rätt rehab övningar och att ta hand om sig. Att ge efter för smärta. Att inte pressa sig igenom när det gör ont men att backa… Det är typ min själs motsats men behöver bli min kropps bästa vän just nu.”, skriver Carola på sin Instagram.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons