TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Carola Häggkvist har en okänd syster – så lever Susanne Ekeberg idag

17 jul, 2022 
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist är en av Sveriges främsta artister, men något som inte alla vet är att hon har en storasyster.
Läs här för att veta vad storasyster Susanne gör idag!
Annons
Hör Carola och Bobbys sommarhälsningBrand logo
Hör Carola och Bobbys sommarhälsning

Carola Häggkvist, 55, har varit en stjärna sedan barnsben. Som barn ställde hon upp i olika talangtävlingar och redan som 16-åring vann hon Melodifestivalen med bidraget Främling. Och där var karriären ett faktum.

Främling kom att ändra hela musikhistorien i Sverige. Albumet, med samma namn, kom att bli det mest sålda albumet någonsin, och på turnén samma sommar slog hon besöksrekord i folkparkerna runtom i landet.

Sedan dess har Carola synts i många sammanhang och blivit en av Sveriges mest berömda artister. Hon har toppat många listor och har en minst sagt imponerande karriär bakom sig.

Carolas turbulenta start i livet – placerades på barnhem

I en intervju med norska tidningen VG berättar Carola att hennes mamma drabbades av en förlossningspsykos när hon föddes, och starten i livet blev därför turbulent.

Annons

Konsekvenserna av mamma Anitas tillstånd blev att Carola under sina två första månader i livet placerades på ett barnhem.

– Efter två månader klarade hon att ta mig till sig. Ett par gånger försökte hon att vara min mamma medan jag bodde på barnhemmet och till slut gick det bra. Men jag var på väg att bli bortadopterad, säger hon i intervjun.

Efter de första månaderna på barnhemmet växte Carola upp med sin mamma Anita, sin pappa Jan Häggkvist och sin äldre syster Susanne Ekeberg, 60.

Carolas okända syster Susanne – det gör hon idag

Och ja, det stämmer faktiskt att Carola har en storasyster. Hon har däremot valt att leva ett liv utanför rampljuset till skillnad från sin syster Carola.

Susanne har studerat till grafisk formgivare på Berghs i Stockholm och har främst jobbat med böcker, kataloger och broschyrer men också webbannonser.

För ett år sedan publicerade Carola en bild tillsammans med sin syster, och det var då många som reagerade på hur lika de är.

Ni är som två tvillingsystrar”, skrev bland annat en person.

Du och din syster är väldigt lika varandra. Jättevackra båda två”, skrev en annan.

Åh, vad ni är lika! Samma leende”, konstaterade en tredje.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons