TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Verkliga orsaken till att Carola Häggkvist stoppades på ABBA-festen

29 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Till vänster: Närbild på Carola från röda mattan. Till höger: Carola tar en selfie med sina fans.
Carola var på besök i London i fredags. Det var inte vilket besök som helst, hon var nämligen där för invigningen av ABBA Voyage.
Men nu berättar hon om förbudet som stoppade henne.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Hon är en av Sveriges största ikoner. Carola Häggqvist, 55, har haft många hits genom åren så som Fångad av en stormvind, Främling och Säg mig. I helgen var hon i London på plats för invigningen av ABBA Voyage. Gruppen presenterade sina virtuella avatarer som föreställer bandet från 70-talet. Konserten hölls i Queen Elizabeth Olympic Park i London som nu officiellt kallas ABBA Arena.

Många svenska kändisar befann sig på plats. Alla fyra medlemmar av ABBA , kungaparet, Zara Larsson, 24, och Nanne Grönwall, 60, är bara några av kändisarna som fotograferades på röda mattan.

Carolas hyllning till ABBA

ABBA uppträdde inte själva utan det var deras avatarer som presenterades på scen. Konserten imponerade på Carola som tog till Instagram för att hylla de svenska pop-ikonerna.

Annons

”OMG! Vet knappt hur jag ska börja formulera mina ord efter gårdagens upplevelse med Världspremiär på ABBA Voyage revolutionerande & nyskapande sätt att ge konsert i avatar-form på! Helt crazy outstanding AMAZING!! Och fantastiska recensioner fick de i UK också! Så stolt man är som svensk. Hjärnan gjorde ’trippelvolter’ flera ggr”, skriver Carola.

Carola stoppad på ABBA-festen – verkliga orsaken

Det hör till vanligheten att folk tar upp telefoner och filmar den här typen av föreställningar men den här gången blev det svårt för Carola att filma eller även fota avatarerna då det rådde ett kameraförbud under konserten.

Så även om Carola hade velat bryta mot förbudet så stoppades hon ändå.

”Och så händer det; in på den långa stora svarta scenen kommer ’ABBORNA’ på riktigt livs levande och entrar försiktigt scenen till dånet av publikens jubel!! ( Vi fick inte filma eller fotografera under själva konserten och när detta hände på slutet så var mitt mobilbatteri såklart slut)”, skriver Carola.

Vidare reflekterar hon över kvällen och de personer hon träffade där, inte minst det svenska kungaparet.

”Precis hemkommen i Sverige nu och ska smälta massa intryck och härliga människor jag hann träffa, bla mina två favoriter, vår svenska Kung & Drottning. Alltid lika hjärtligt och trevligt.”, skriver hon.

FOTO: TT/Pontus Lundahl

Annons