TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungaparet lämnar landet – bilderna visar förändringen

27 maj, 2022 
André Färnsveden
kungen och drottningen
Kungaparet har lämnat Sverige för Storbritannien.
Där de har en hel del planerat under sitt besök.
Läs om vad de ska hitta på här!
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia är nu på besök i Storbritannien. De har en hel del planerat under sitt besök som bland annat innefattar jobb, möten med brittiska kungligheter och en del festande, som Svensk Dam tidigare rapporterat om.

På torsdagen besökte kungaparet Cambridge och började med en guidad tur runt Astra Zeneca Discovery Centre. Iklädda i vita labbrockar fick de träffa både forskare och professorer.

Kungaparet i England.

Planerar träff med drottningen

En av anledningarna till besöket, är att fira Drottning Elizabeth II som i början av juni firar att 70 år på tronen. Förhoppningen är att bli välkomna på afternoon tea hos Elizabeth i Windsor Castle.

Annons

Idag, fredag, blir det lyxmiddag. Kungaparet är bjudna på galamiddagen The Royal Gala Dinner. Klädkoden blir smoking och aftonklänning.

Kungen och drottningen på ABBA-konsert i London

Under gårdagens vistelse i London var kungaparet på den omtalade ABBAtar-konserten som tog plats i Queen Elizabeth Olympic Park. Kungen och Silvia var på plats med runt 3000 ABBA-fans.

Bilder från röda mattan visar hur kungaparet tar emot jubel!

FOTO: Jessica Gow/TT, Duygu Getiren/TT

Annons