Därför snackar alla om kungen – detaljen i nya bilden väcker reaktioner

KUNG CARL GUSTAF

Kung Carl Gustaf har varit ute i vimlet den senaste veckan. Nu syns han på bild tillsammans med våra OS-hjältar i diskus.
Men det är inte OS-medaljörerna som fångar intresse, nu riktas alla blickar mot kungen...
0:38

Efter reklamen: Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"

(0:38)

Just nu snackas det mycket om vår kära kung Carl Gustaf, 76. Så sent som för en vecka sedan, närmare bestämt på valborgsmässoafton, firades det med pompa och ståt på Stockholms slott. Anledningen var givetvis att fira kungens 76:e födelsedag!

Det blev ett underbart firande i ett Stockholm som bjöd på det bästa vårvädret, nämligen strålande sol. Alla barn och barnbarn var på plats vid firandet, några som däremot saknades var prinsessan Madeleine, 39, och hennes familj.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prins Oscars attack – mitt under kungens födelsedagsfirande

Såklart var alla blickar riktade mot kungen eftersom han var födelsedagsbarnet. Men en snackis blev avstickaren då rampljuset hade ett annat fokus, nämligen mot kronprinsessan Victorias, 44, son prins Oscar, 6. Varför? Han stal en puss!

När familjen stod och vinkade från balkongen ner till svenska folket och fansen som samlats för att gratulera kungen så gick prins Oscar till attack mot sin mamma kronprinsessan. Men attacken var en oskyldig pussattack!

Detta var inte första gången som prins Oscar roffade åt sig en puss från sin mamma i det offentliga ljuset. När kungen fyllde 73 år, 2019, snodde prins Oscar åt sig en puss från mamma. Något som förevigades med en bild där mormor, drottning Silvia, 77, log åt händelsen.

Det är inte bara sin födelsedag som kungen firat den senaste veckan. Här om dagen befann han sig på Stadshuset för att hylla våra svenska OS-medaljörer. Bland annat var simmaren Sarah Sjöström, 28, skridskostjärnan Nils van der Poel, 26, och stavhopparen Armand Duplantis, 22, på plats.

Casper har anslutit sig till omtalade appen

Därför riktas alla blickar mot kungen

Diskus-stjärnorna Daniel Ståhl, 29, och Simon Pettersson, 28, var också på plats i Gyllene salen. Killarna har fått mycket uppmärksamhet i media med tanke på vad de presterat, men också för deras storlek.

Ståhl och Pettersson fångades på bild med kungen under firandet och längdskillnaden blev ett faktum. Nu häpnar svenska folket efter den ovanliga bilden där kungen ser pytteliten ut.

”Men hur liten är kungen egentligen?”, skriver en person.

”Vem har kört Kungen i 90 grader...”, skriver en annan lite skämtsamt.

”Aj du Kungen, där såg du liten ut!”, skriver en tredje.

”Jösses, där har vi ett par långa herrar!”, konstaterar en fjärde.

David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”

Se klippet här!

Daniel Ståhl är 2 meter lång och väger 155 kg, Simon Petterson är 1,98 meter och väger 105 kg. Med andra ord är det inte särskilt konstigt att kungen hade en bit kvar med sina 177,5 centimeter.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!