Will Smiths mammas starka reaktion – efter händelsen: “Förkrossad”

Will Smith med hans mamma.

Skådespelaren Will Smith blev utkastad ur Oscarsakademin efter att ha slagit konfrencier Chris Rock i ansiktet under Oscarsgalan.
I en intervju med David Letterman berättar han om mammans stora besvikelse.
– Min mamma och jag pratade knappt med varandra, säger Will Smith.
0:40

Efter reklamen: Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt

(0:40)

Slå på ljud

Världskända skådespelaren Will Smith, 53, skapade stora rubriker under Oscarsgalan 2022; världens mest prestigefyllda filmpris.

I en intervju med David Letterman, 75, berättar Will om händelsen som fick hans mamma att utrycka obeskrivlig besvikelse.

Därför tror alla att Megan Fox och Machine Gun Kelly väntar barn

Will Smiths uppmärksammade konflikt med Chris Rock på Oscarsglalan 2022

Vad hände egentligen under Oscarsgalan 2022? För den som, mot förmodan, missade det som hände så kommer här en liten sammanfattning.

Under galan, som ägde rum den 28 mars 2022, drog en av årets konferencierer Chris Rock, 57, ett skämt på Jada Pinkett Smiths, 50, bekostnad. Jada är alltså Wills fru. Hon lider av alopeci, en sjukdom som orsakar håravfall. Något som Chris då alltså skämtade om.

Will skrattar först åt skämtet, men efter att han upptäckt att skämtet landade dåligt hos frun blir han arg – och agerar på ilskan. Han går upp på scenen, under den direktsända galan, och ger Chris en käftsmäll.

Därefter fortsätter han att, upprepade gånger, skrika ”Lägg inte min frus namn i din jävla mun”. Något som skapade förvirring och obekväm stämning bland övriga gäster på galan.

Will Smith har sedan dess riktat en ursäkt till Oscarsakademin, men trots detta blivit avstängd i tio år.

Will smith slog komikern Chris Rock i ansiktet under den direktsända Oscarsgalan 2022.

Will smith slog komikern Chris Rock i ansiktet under den direktsända Oscarsgalan 2022.

FOTO: Chris Pizzello

Mia och Jesper lämnar USA – Peg avslöjar planerna

Se klippet här!

Will Smiths mammas starka reaktion – efter händelsen: “Förkrossad”

År 2021, det vill säga ett år innan den uppmärksammade händelsen på Oscarsgalan 2022, gästade Will programledaren David Letterman i programmet Min nästa gäst med David Letterman.

Under intervjun berättar Will öppenhjärtigt om barndomen och det ögonblick då han berättade för föräldrarna om de kontroversiella karriärdrömmarna.

– Hennes [Wills mammas] dröm var att skicka alla sin barn till college. Hela hennes värde som förälder hängde på att alla hennes barn skulle gå på college, säger Will till David och fortsätter:

– När jag sa att jag hellre ville rappa än gå på college blev hon förkrossad. Hon sa ”Du kan inte bli rappare. För jag vet inte vad det är”.

Vidare berättar han att fadern gav honom ett ultimatum; de kunde försörja honom under ett år, så att han kunde satsa på rappkarriären... men om han inte lyckades slå igenom efter ett år, så skulle han skriva in sig på ett universitet som hans mamma hade valt.

– Min mamma och jag pratade knappt med varandra, säger Will.

Will slog igenom som rappare under det året och vann ett prestigefyllt musikpris. Den första i genren att vinna det priset. Efter det var hans mor okej med hans karriärval. Resten är historia!

FOTO: Laura Cavanaugh/UPI/Shutterstock, Netflix

SENASTE NYTT!