TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carola Häggkvists kamp i Let's dance – avgörande orden från Kristin Kaspersen

10 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Carola Häggkvist & Kristin Kaspersen
Efter att ha fått förfrågan om att vara med i Let's dance i flera år tackade Carola Häggkvist tillslut ja. Men det har inte varit helt enkelt. Nu berättar hon om den okända kampen bakom kulisserna.
– Det är en kamp, säger hon.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Schlagerdrottningen Carola Häggkvist tog Sverige med storm när hon bara var 16 år gammal och tävlade i Melodifestivalen med låten Främling. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och än idag är hon en av Sveriges främsta artister.

Nu är hon också aktuell i tävlingsprogrammet Let's dance, och då Carola mer eller mindre är uppvuxen på scen är det många som tänker att det knappt är en utmaning för henne. Men så är inte riktigt fallet. Det har nämligen inte bara varit guld och gröna skogar för artisten sedan hon tackade ja. I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om den okända kampen bakom kulisserna.

Carolas hemliga kamp bakom kulisserna i Let's dance

Det visar sig nämligen att Carolas scenvana inte bara är en fördel i den här tävlingen. På grund av att hon är så van vid att stå på scen och också lita på att hon kan leverera blir det lite utav en krock nu när hon helt plötsligt är på okänd mark. Det blir alltså istället att hon får hon ångest när hon försöker leva upp till sina egna högt ställda krav.

Annons

– Jag står ju på scenen, det ska vara min hemmaplan. Och så får jag inte till det som jag vill. Det blir en fight. Jag gör inte en så snygg arm som jag vill, jag står på fel fot. Det är som att jag inte skulle träffa tonerna när jag sjunger, säger hon innan hon fortsätter:

– Det är en kamp inom mig. Förväntningarna på mig själv. Det har varit en läxa och det är bara att gilla läget. Jag blir ödmjuk och jag har ju vetat inför att det är jättesvårt. Min förebild och idol i det här är ju Kristin Kaspersen, men hon är som en gummikvinna jämfört med mig.

De avgörande orden från Kristin Kaspersen

Carola och Kristin Kaspersen är nämligen goda vänner, och det verkar också som att programledaren var en stor del till att Carola faktiskt tackade ja till programmet. Kristin var nämligen själv med och tävlade i Let's dance år 2019 och tog dessutom hem vinsten, och hon har många gånger sagt att hon minns den perioden som en av de roligaste i sitt liv.

– Hon var den som peppade mig att vara med. Jag hörde av mig till henne och frågade hur hon tyckte att det var och hon sa: ”Det är klart att du ska vara med, det är det bästa jag har gjort”, berättar Carola.

Annons