Carola Häggkvist om skräckupplevelsen med dottern Zoe

Carola berättar om skräcknatten med dotten Zoe.
Carola Häggkvist var hemma med sin 11-åriga dotter Zoe och deras au pair Gretta när en okänd man försökte ta sig in i huset.
Nu berättar Carola om skräcknatten som slutade med att polisen kom.
”Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har”, skriver Carola om händelsen.
Annons

Carola Häggkvist, 53, är en av Sveriges mest folkkära artister. Med hits som Fångad av en stormvind och Evighet i bagaget har hon funnit en plats i fansens hjärtan.

Men kändisskapet kan också dra till sig oönskad uppmärksamhet. Det fick Carola uppleva härom kvällen då en för henne okänd man försökte ta sig in i hennes hem. I går natt berättade artisten om den otäcka händelsen.

Annons
Carola Häggkvist gjorde i december sin traditionsenliga julkonsert.
Carola Häggkvist gjorde i december sin traditionsenliga julkonsert.
Annons
11-åriga Zoe på röda mattan med mamma Carola.
11-åriga Zoe på röda mattan med mamma Carola.

Carola var hemma med dottern Zoe, 11, och deras au pair, Gretta, när det knackade på dörren. Ingen av dem väntade besök så Carola sa åt Zoe att gå upp på övervåningen medan Gretta öppnade dörren.

Där utanför stod en man med en bukett blommor. Han ville träffa Carola och underströk att han borde få göra det då han rest långt.

Annons

Den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom”, skriver Carola Häggkvist i ett inlägg på Instagram.

Polisen kom till Carola

Carola erbjöd också mannen att få skjuts till stationen med Gretta som skulle åka på fotbollsträning. Detta sa mannen nej till och menade att han inte skulle behöva gå därifrån. Situationen blev då obehaglig och Carola stängde dörren och låste alla lås.

Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har”, skriver Carola.

Annons

11-åriga Zoe blev rädd av händelsen och Carola ringde sin granne som också kunde se att mannen lämnade huset och parken. Gretta beslutade sig för att strunta i fotbollsträningen och stannade med Carola och Zoe. En stund senare fick de återigen besök. Denna gång av polisen som ville kolla att allt var okej.

De hade sett honom vid buss stationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus”, skriver Carola Häggkvist.

View this post on Instagram

Ja då är vi igång igen! Back home in Sweden och det händer grejer. Känns tryggt när polisen ändå kommer förbi sent på kvällen för att kolla om jag är ok efter det att en granne ringt polisen då de såg att en man tog sig in på parkområdet efter stängning och hade sagt att han skulle till mig. När det knackade på dörren och Gretta ( vår starka och långa au pair tjej ) frågade om jag väntade besök och jag sa nej.. bad jag Zoe stanna kvar på ovanvåningen medan jag gick ned tillsammans med Gretta i morgonrocken. Long story short: den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom. Även om det var från månen sa jag. Försiktigt ställde jag tillbaka blomman ute på trappen som han hade räckt mig tidigare och sa till honom att han var tvungen att lämna parken nu. ( Jag hade tidigare erbjudit honom skjuts med Gretta till stationen då hon ändå skulle iväg på fotbolls träningen. ) Jag såg på hans händer att han måste ha varit ute en lång stund. Men han ville inte ha skjuts och ifrågasatte varför han skulle behöva gå. Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu.. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har. Och gick in till köket där Zoe hade kommit ner till. Hon var rädd och jag undrade om vi skulle ringa polisen eller ej. Vi väntade. Jag ringde min granne som är vakt också. Vi såg att den oinbjudna gästen gick iväg från huset och parken. Gretta åkte aldrig på träningen och vi satte på en rolig aktion komedi istället efter det att polisen knackat på dörren och ville checka om vi var ’fine’! Ja tack att ni kom sa jag. Och berättade allt för dem. De hade sett honom vid buss stationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus. Tack. Vi behövde det! Tack till polisen Kristian & kollega.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Annons

Förutom sin granne tackar hon också polisen som följde upp hur hon mådde.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT, Magnus Sandberg/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…