Carola Häggkvist om förändringen i relationen med Amadeus Sögaard

Carola Häggkvist & Amadeus Sögaard

Tidigare i år chockade Amadeus Sögaard det svenska folket när han både släppte en dokumentär om sin uppväxt och en egen singel. Nu berättar Carola Häggkvist hur relationen till sonen har förändrats sedan dess.
Slå på ljud

Med föräldrar som Carola Häggkvist och Runar Sögaard föddes Amadeus Sögaard, 23, rakt in i rampljuset. Carola och Runar gifte sig 1990 och var länge ett av Sveriges mest omtalade kändispar och många gånger har deras namn stått på löpsedlar. Men trots att hans föräldrar skapat en hel del rubriker genom åren så har Amadeus själv valt ett liv bakom rampljuset. Fram tills i år, då han istället fick nog av tystnaden och chockade det svenska folket med en hel dokumentär om sin uppväxt. I dokumentären Amadeus – mer än en son får vi se en sida av honom som aldrig visats förut, och i samband med det startade han även sin alldeles egna musikkarriär.

I en intervju med Expressen berättar Carola nu hur relationen till sonen har förändrats efter att Amadeus har valt att kliva fram.

Amadeus Sögaard började göra musik – ville vara självständig

Med dokumentären ville Amadeus visa att han är mer än bara Carola och Runars son och han har också bevisat att han sitter inne på en hel del dolda talanger. Under en längre tid jobbade nämligen Amadeus som studiovärd i en studio, men det varken Carola eller Runar visste var att han i själva verket spelade in ett helt eget album också.

– Det betydde mycket för honom att kunna bevisa att han kan göra det utan sina föräldrars inblandning. Han har verkligen gjort det själv, säger Carola till Expressen.

ENSAM Bengtzings tuffa tid – sorgen över barnen

Carola Häggkvist om förändringen i relationen med Amadeus

På frågan om Carola och Amadeus har några planer på att göra musik ihop blir svaret nej, men hans musikintresse har absolut varit en bra sak för deras relation.

– Där är det nog viktigt för honom att få vara självständig. Men vi kan bolla tankar kring branschen, tankar på upplägg eller texter. Det är superkul. Ingen är gladare än jag. Det är som en ventil i hjärtat. Det är bara början det här, säger hon.

Trots att de inte har några planer på att göra musik ihop brukar de sjunga tillsammans hemma och Carola berättade även att hon tycker att hennes son sjunger mycket bättre än hon själv:

– Vi låter riktigt bra ihop när vi sjunger. Jag lägger stämma ibland på hans grejer. Då låter det som en röst nästan, fast han sjunger mycket bättre än jag.

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists ord till Amadeus Sögaards flickvän Matilda

LÄS OCKSÅ: Mikaela Laurén avslöjar ovanliga namnvalet för dottern – det ska hon heta

FOTO: Amadeus Sögaard/Instagram

SENASTE NYTT!