LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzing om tuffa tiden från barnen under Diggiloo-turnén 2021

22 jul, 2021 
Johanna Alm
Linda Bengtzing och sambon Peter
Linda Bengtzing är aktuell med Diggiloo-turnén som har premiär i Borgholm i veckan. Trots att Linda har sett fram emot att uppträda på scen inför publik igen känner artisten samvetskval över att vara ifrån barnen.
Annons
Så långa är de svenska kändisarnaBrand logo
Så långa är de svenska kändisarna

Linda Bengtzing, 47, är en av de artister som ska uppträda under Diggiloo-turnén i sommar. Förra året ställdes den populära sommarshowen in till följd av coronapandemin, men i år kommer Diggiloo genomföras med ett begränsat antal i publiken och placering efter restriktioner gäller för allas säkerhet.

I lineupen under Diggiloo-turnén ser vi även Magnus Carlsson, Mariette, Tommy Nilsson, Sarah Dawn Finer och 2021 års mellovinnare Tusse.

Linda Bengtzings talar ut om den tuffa tiden

Linda är van vid att stå på scen och möta sin publik och hon har tidigare berättat om den tuffa perioden som kom med coronapandemin och inställda konserter.

– Någon drog ju ur kontakten. Det var ju som att få lampan släkt. Jag hade kunnat sitta och prata om det i all evighet för det är ju så mycket personligt och mentalt och efter ungefär ett år och tre månader så vet man inte ens vem man är längre, berättade hon i Efter fem.

Annons

Nu när restriktionerna blivit allt färre och sommarshowen kan genomföras kan Linda kan sakta men säkert återgå till den vardag som är normal för henne. På sin Instagram förra veckan delade artisten med sig av hennes lycka över att snart kunna vara tillbaka på scenen igen under Diggiloo-turnén!

”Nu är det slut på lata dagar. Nu sluter jag ögonen för att nästa gång de öppnas vara i produktionsrepetitionsmood. Dansa, sjunga. Samtidigt helst. Med rätt text och körstämmor både högt, lågt och sviiinhögt. Om vartannat. Så häng med. Godnatt!”, skrev Linda Bengtzing på Instagram.

Artistens samvetskval över att vara ifrån familjen

Under onsdagen la den folkkäre artisten ut en bild på sina barn Nisse och Vera med en text om krocken att behöva vara iväg från familjen och samtidigt älska sitt jobb som kräver att man är iväg under en längre tid.

”Det var sååå härligt med en hel dag ledigt mellan alla Diggiloorepetitioner! Att få släppa stämmor och steg för en stund. Bada, motorcykla, glassäta och mysa ner sig i soffan med filtar och båda ungarna nära, nära. Idag känns det än tyngre. Jag vill vara med mina älskade ungar varje dag”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Många av er följare förstår nog krocken som blir att älska sitt jobb, att äntligen få vara sig själv ”fullout” med en publik igen och samtidigt längta hem varje sekund. Men passionen för musik och att få showa är så enormt stor och ni i publiken ger mig sådan kärlek och styrka att jag är en tacksam och lyckligare Mamma åt mina barn.”

Efter den kärleksfyllda hälsningen till sina barn har artisten fått stöttning av sina följare.

”Så fint skrivet exakt så är det!” Skriver en följare.

En annan person fyller i med att hylla artisten och alla i underhållningsbranschen: ”Jag förstår verkligen krocken mellan arbetslivet och privatlivet Uppskattar allt du/ni ger i underhållningsbranschen.”

”Du hanterar så många bollar i luften.. All Kärlek till Dig och Din familj” Hälsar en annan följare.

FOTO: Linda Bengtzing/Instagram, Robin Lorentz-Allard/TT,

Annons