TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carina Bergs starka ord i direktsändning – rädslan med barnen

27 sep, 2021 
CARINA BERG
Carina Berg är mamma till barnen Holger, Otto och Juno.
I direktsändning berättar hon att hon är livrädd för att något ska hända dem.
– Bara tanken på att något av mina barn skulle dö före mig, det är så ogreppbart. Hjärnan släpper ju inte ens in den här tanken, det gör för ont.
Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Carina Berg, 43, och Pernilla Wahlgren, 53, leder årets Barncancergala på Kanal 5 och Discovery+.

Under galan är det starka inslag om barn som drabbats av cancer, men det är också ett tillfälle för att dela ut humorpriser. Enligt många är ett skratt en bra medicin för att bota sorg, så därför passar det bra att fylla kvällen med skratt i så stor mån det går.

Men de tunga ämnena är inget som går att komma ifrån och när Carina Berg under galan kommer att tänka på sina egna barn blir det oerhört känslosamt.

Carina Berg är mamma till tre barn

Carina har barnen Holger, 11, Otto, 2, och lilla Juno som föddes i april tidigare i år. Sonen Holger har hon tillsammans med ex-maken Kristian Luuk, 55, och Otto och Juno har hon tillsammans med maken och tidigare fotbollsproffset Erik Berg, 32.

Kort efter att Juno kommit till världen berättade Carina att sanningen bakom namnbeslutet grundar sig i flera olika saker. Men troligtvis har Juno fått mellannamnen efter sin farmor och mormor.

Annons

Lilla bebisen fick alltså namnet Juno Karin Elsa Berg och tilltalsnamnet Juno är i sig ett ganska så ovanligt namn i Sverige då endast 598 kvinnor har Juno som tilltalsnamn.

Beslutet bakom mellannamnen grundar sig antagligen i Carina och Eriks mammors namn. Det vill säga att Juno fått ta efter varsitt namn från både farmor och mormor, Elsa från Eriks mamma Ingmarie och Karin från Carinas mamma Lilian.

CARINA BERG, ERIK BERG
Carina och Erik.

Vägen till att bli gravid med lilla Juno var däremot inte helt enkel för paret och Carina har öppnat sig rejält om utmaningarna. Det var i hennes egna tv-serie Var fan är storken? som hon berättade om tuffa tiden.

– Det var ju verkligen så att jag var den som hade de där stora droppen, när jag bara var i var sånt mörker, sa Carina i serien när det var som tuffast.

Annons

Carina Bergs starka ord i direktsändning

Att Carinas barn betyder allt och lite till för henne är definitivt något som är säkert. I direktsända Barncancergalan berättar hon nu om den starka kärleken till dem och den största rädslan hon har.

– Holger, Otto och Juno, mina älskade barn. Jag saknar er om ni så bara är på förskolan, och jag mår dåligt om ni så bara har lite feber. Jag är så tacksam för att ni finns och jag är livrädd för att förlora er, säger Carina och fortsätter:

– Bara tanken på att något av mina barn skulle dö före mig, det är så ogreppbart. Hjärnan släpper ju inte ens in den här tanken, det gör för ont.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Discovery+

Annons