LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carina Berg om sorgen efter pappans hjärnblödning och bortgång

17 sep, 2021 
Carina Berg
Carina Berg befann sig mitt i skidbacken när hon fick ett samtal om att hennes pappa drabbats av en hjärnblödning och gått bort.
I podcasten Gynning & Berg berättar hon om det tuffa minnet – och den stora sorgen.
– Så himla hemskt verkligen, säger Carina Berg.
Annons
Carina och Erik Bergs kärlekssagaBrand logo
Carina och Erik Bergs kärlekssaga

Carina Berg är en tv-profil som jobbat med flera kända tv-program. Hon är dessutom numera aktuell med att leda Barncancergalan tillsammans med Pernilla Wahlgren. Utöver att synas i tv-rutan titt som tätt så poddar hon även med kollegan och nära vännen Carolina Gynning.

Carolina och Carina driver den omtyckta podcasten Gynning & Berg - hittar sig själva. Och i veckans avsnitt kommer Carina Berg in på sin pappas bortgång och hur dåligt samvete hon hade vid beskedet.

Carina Bergs pappa drabbades av hjärnblödning

Det är när Carina Berg och Carolina Gynning kommer in på att Carina är driven av ett dåligt samvete som hon berättar om sin sorg över pappans bortgång. Mitt i skidbacken med ex-maken Kristian Luuk och sonen Holger fick Carina ta emot det värsta tänkbara samtalet.

– Vi var i fjällen, jag och min familj när min pappa dog. Mamma ringde och sa ”vi är i ambulansen, pappa har fått en hjärnblödning”, säger Carina och fortsätter:

Annons

– Så himla hemskt verkligen. Jag började tänka tillbaka på de timmarna, när jag står i skidbacken och får samtalet. Man fattar så konstiga beslut, för jag sa ”ja men ring sedan då”. Det är så himla svårt att koppla allting där då.

Ex-maken Kristian Luuk uppmanade Carina Berg att åka direkt

Carina berättar att Kristian Luuk beordrande henne att åka på en gång ner till Stockholm. Carina fick då dåligt samvete över att hon skulle lämna Kristian och sonen med städningen av stugan i fjällen.

– Kristian min ex-man sa då ”men du måste åka dit, du måste ju åka”. Och jag tänkte nej, jag kan inte lämna dig med hela slutstädningen av stugan. Så knäpp i huvudet, säger Carina.

Hon hyrde sedan en bil och körde ner, men samtidigt tampades hon med det dåliga samvetet över att lämna familjen.

Annons

– Jag körde, jag kommer ihåg att jag tänkte såhär ”nu lämnar jag honom där med hela stöket själv och småbarn”. Holger var fem, oj, oj, oj hur ska det gå, man bara... En helt absurd grej, snacka om att vara driven av att ha dåligt samvete. Att man inte bara kan släppa allt och tänka på sig och sitt. Men det var väldigt fint för då följde min bonusdotter med, hon var då 18. Hon var så fin, avslutar Carina Berg.

Hänt har sökt Carina Berg för en kommentar.

FOTO: TV4 / WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons