LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bianca Ingrosso och Caia anklagas för att kopiera Kylie Jenner

05 nov, 2021 
Bianca Ingrosso
Caia Cosmetics har fått motta en hel del kritik efter lanseringen av deras julkalender.
Nu avslöjar Bianca Ingrosso att de släpper ett gäng nya produkter – och även denna gång är följarna allt annat än nöjda.
– Är det här ett skämt eller?, undrar en person.
Annons
Här blir Bianca påhoppad under inspelningen av Wahlgrens värld: "vad har jag gjort"Brand logo
Här blir Bianca påhoppad under inspelningen av Wahlgrens värld: "vad har jag gjort"

De senaste åren har varit rejält händelserika för Bianca Ingrosso, 26, både i privatlivet och karriärmässigt. Relationen med pojkvännen Phillipe Cohen, 26, verkar efter många vändor ha blivit stabil och nyligen valde paret att köpa en lägenhet ihop. Planen är att Phillipe och Bianca ska flytta in i den nya paradvåningen i sommar.

Förutom att vara influcencer och tv-profil så är Bianca Ingrosso även en väldigt framgångsrik entreprenör. 2018 startade hon skönhetsmärket Caia Cosmetics tillsammans med vännen Vanessa Lindblad, 37.

På bara tre år har Caia blivit en rejält succé – men de senaste veckorna har företaget fått utstå enorma mängder kritik.

Kritikstorm mot Caias julkalender

Den senaste tidens blåsväder beror på Caia Cosmetics julkalender, som företaget lanserade i oktober. Tusentals kunder hängde på låset för att lägga vantarna på denna julkalender – men många blev besvikna när de väl fick hem den.

Annons

Missnöjda kunder menar att innehållet inte är värt 1 795 kronor, vilket är det pris som sattes för de 24 produkter som kalendern innehåller.

Bianca Ingrosso har i efterhand gått ut offentligt och bett om ursäkt, men menar också att hon står bakom lanseringen.

”Personligen så älskar jag produkter i resestorlek och efter analyserande av andra julkalendrar så verkar folk älska produkter i resestorlek lika mycket som mig. Tilltalar det inte så är det tråkigt att höra, då tycker vi olika där”, sa Bianca Ingrosso i en kommentar till Aftonbladet i samband med att kritiken vällde in.

Emilio Ingrossos stöd till Bianca

Bianca fick inte bara motta kritik för julkalendern. Flera missnöjda kunder gick så långt att de skickade hot och hat till tv-profilen, som valde att ta en liten paus från sociala medier på grund av detta.

Bianca Ingrossos pappa, Emilio Ingrosso, är en av de personer som har stått upp för henne och slagit tillbaka mot näthatet. I ett inlägg på Instagram bad han nyligen följarna att lägga ned stridsyxorna.

Annons

”Snälla låta henne vara nu. Hon drunknar, hon kvävs. Just i detta nu. Kan ni alla bara låta henne hämta andan”, skrev Emilio i ett långt inlägg på Instagram.

Bianca Ingrosso anklagas för att kopiera Kylie Jenners Kylie Skin

Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics har efter kritikstormen valt att vända blad och blicka framåt. I veckan släppte de ett gäng nya hudvårdsprodukter, och det är inte tal om att hämta andan för Biancas del.

Nu möts entreprenören av ny kritik från kunderna, som menar att de nya produkterna är en kopia av Kylie Jenners hudvårdsserie Kylie Skin.

”Hahah trodde det var Kylie skins bild som kom upp. Är det här ett skämt eller?”, skriver en person i en kommentar.

”Vems konto är detta? Kylies eller Biancas?”, undrar en annan.

Bianca Ingrosso har ännu inte svarat på kritiken i kommentarsfältet.

Bianca Ingrossos hudvårsserie
Bianca Ingrossos nya hudvårsserie.
Kylie Jenners hudvårdsserie
Kylie Jenners Kylie Skin-produkter.

FOTO: Karin Törnblom/TT, discovery+

Annons