ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Bortklippta scenerna i Robinson – det händer efter tävlingarna

12 apr, 2022 
ANDERS ÖFVERGÅRD, ROBINSON 2022
Tävlingarna i Robinson går inte riktigt till exakt så som det ser ut för tv-tittarna. Men det finns även något annat som tittarna inte har en aning om – som deltagarna gör efter varje avslutad tävling.
Annons
Robinson-Joel bryter ihop efter gruppens beteende: "Motbjudande"
Robinson-Joel bryter ihop efter gruppens beteende: "Motbjudande"

Robinson är ett av svenska folkets mest älskade tv-program och ända sedan 1997 har vi fått se modiga personer ge sig ut till en öde ö för att överleva.

Under årens lopp har det korats många Robinson-vinnare och flera av dem har blivit några riktigt välkända ansikten för svenska folket. Kändispolisen Martin Melin, 55, vann premiär-säsongen 1997, kändiskocken Alexandra Zazzi, 55, vann året därpå och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson, 47, vann år 2001/2002.

Vi har även fått se profiler som Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, och Robinson-Robban Andersson, 48, ställa upp i programmet. Men i år lämnar de plats för nya deltagare och nya tävlingar!

Annons

Bluffar i Robinson 2022 – som TV4 mörkar

Årets säsong utspelar sig i Karibiska havet, närmare bestämt i Dominikanska republiken. Syftet med Robinson är att överleva på en öde ö, men Hänt har tidigare avslöjat att Robinson 2022 faktiskt inte utspelar sig på öar – utan på fastlandet!

– Nu var det ju faktiskt inga öar utan det var fastland på båda. Det brukar ju vara öar. Fast alltså det var ju långt ut åt helvete, långt ut från civilisationen, har Mattias förklarat för Hänt.

Men det är inte den enda bluffen från TV4:s håll. När det kommer till tävlingar finns det nämligen en hel del som de mörkar. Som tittare verkar det som att deltagarna får höra tävlingsreglerna snabbt och sen startar tävlingen. Men så är det faktiskt inte för fem öre.

Alla deltagare får en genomgång av tävlingarna så det inte finns några oklarheter när vi startar. Allt för att det ska bli så rättvisa och säkra tävlingar som möjligt”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson.

Annons

Deltagarnas beteende efter tävling – som klipps bort

Detta är inget som visas i programmet och nu berättar Lag nords Shevin Urgun, 28, för Hänt att det finns något mer som klipps bort helt.

– Det här syns inte på tv, men även om vi förlorade eller om det andra laget förlorade så skrek man liksom till de andra "Bra jobbat" liksom, säger Shevin till Hänt och fortsätter:

– Det är sportsligt, men det syns ju inte på tv. Det är förståeligt, det här är ju ändå en realityserie, det ska ju vara den här rival-känslan.

ROBINSON 2022
Tittarna får inte se deltagarnas sportsliga beteenden.

FOTO: TV4

Annons