LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Boris Lennerhov helt från Ullared efter tolv säsonger

24 maj, 2021 
Mimmi Fouchenette
Boris Lennerhov, Ullareds VD.

Succéserien Ullared på Kanal 5 är inne på sin tolfte säsong.
VD:n Boris Lennerhov är en av de folkkära personerna i programmet, men den här säsongen blir hans sista.
Läs här om varför Boris inte längre ska medverka i programmet.

Annons
9 detaljer som visar på att Björn Kjellman är nya Ica-StigBrand logo
9 detaljer som visar på att Björn Kjellman är nya Ica-Stig

Kanal 5:s succéserie Ullared är inne på sin tolfte säsong. Programmet om varuhuset har inga planer på att sluta, men den folkkära vd:n Boris Lennerhov lämnar oss efter den tolfte säsongen.

Fortsätt läsa för att ta reda på varför Boris har valt att sluta.

Vd:n Boris Lennerhovs tid på Ullared

Boris Lennerhov var vd för Gekås Ullared under många år. Utöver hans roll som vd för varuhuset blev han också en mycket omtyckt tv-profil i programmet Ullared. Boris medarbetare Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren är också populära tv-profiler från Ullared.

Morgan Karlsson, Ola-Conny Wallgren - Ullared TV-priset Kristallen delas ut, Stockholmsmässan, Älvsjö, 2016

I nuläget är Boris kvar på Gekås Ullared som styrelseordförande, men inte längre som vd. I en intervju med Hänt avslöjade Boris att han gick av tjänsten som vd men var tvungen att komma tillbaka.

Annons

– Nej men det var ju så att det fungerade inte. Och läget var lite akut. Så lämnade den som efterträtt mig, då vi inte riktigt var överens. Då sa de ”nu får du faktiskt ställa upp här”. Det var inte min riktiga önskan men jag gjorde det för personalens skull. Jag kände att jag har ju varit vd och att det har gått bra tidigare.

Boris fortsätter:

– Egentligen var det så att jag slutade som vd årsskiftet 2014-2015. Jag tyckte det räckte efter en så lång tid. Jag ville åka till Mallorca och umgås med familjen, jag ville känna att jag kunde göra det jag ville.

Därför lämnar Boris Ullared helt

Den tolfte säsongen av Ullared blir vd:n Boris Lennerhovs sista säsong. I en intervju med GT berättar Boris att det inte funkade längre att få ihop inspelningarna med hans privatliv.

– Vi spelade ju in på somrarna och det tog väldigt mycket fritid, när man ville ha semester egentligen. Men jag var inte i en position där jag kunde säga ”nej, jag vill inte – det här funkar inte”, så det var bara att gilla läget. Men nu kan jag säga att det ska bli skönt att slippa.

Annons

I samma intervju berättar Boris Lennerhov att tv-serien var viktig för ekonomin.

– Annars hade vi aldrig gjort tv-serien. 2009-2010 när serien hade premiär så hade vi ju en enorm tillväxt, det ökade dramatiskt. Och sen fortsatte det att öka. Det är ju väldigt många människor som har upptäckt oss tack vare tv-programmet, säger Boris till GT.

FOTO: Ullared/Kanal5, Tomas Ohlsson/TT

Annons