Björn Kjellman stoppas från Sveriges Radio efter nya jobbet som Ica-Stig

Björn Kjellman

För många radiolyssnare går Melodifestivalen och Björn Kjellman hand i hand.
Men efter ett nytt beslut från Sveriges Radio tvingas skådespelaren bort från schlagerfesten.
Slå på ljud

Spänningen var olidlig efter att TV4 avslöjat att Loa Falkman lämnar rollen som Ica-Stig efter sex år som grosshandlare. Spekulationerna om vem som kunde komma att tänkas fylla rollen i den populära reklamfilmen rasade i sociala medier och både Johan Rheborg och Suzanne Reuter kom upp snabbt upp på tal.

Och när det väl var dags för den nya Ica-Stig att kliva upp ut i rampljuset var det många som redan hade lyckats lista ut vilka det handlade om genom de ledtrådar som Ica strösslat ut i reklamfilmer och på sin hemsida.

Att det var dags för en kvinna att få axla rollen som butikschef var det många som var överens om. Därför hörde man även glada hurrarop då Suzanne Reuter, 68, visade sig vara nya Ica-Stina. Men inte nog med det. Med sig på butiksgolvet kommer hon också ha skådespelaren Björn Kjellman, 57.

Trots att Björn hade varit ett hett namn i diskussionerna redan innan avslöjandet var det många som blev förvånade då ryktena visade sig stämma. Björn hade nämligen redan dementerat frågan om det är han som kommer att bli Loa Falkmans ersättare.

– Nej det kommer jag inte, men det hade ju varit ett drömgig, sa han då.

Stora sorgen efter Sveriges Radios beslut

Många verkar dock glada över att Björn har fått axla den eftertraktade rollen som Ica-Stig trots att han lurade oss alla genom sitt nekande svar.

LÄS MER: Doktor Mikael om okända kärleksresan med Lotta

En som inte är riktigt lika glad är dock Caroline Norén som tillsammans med Björn Kjellman har varit Sveriges Radios expertkommentator för Melodifestivalen i 19 långa år. Tillsammans skulle de i år haft 20-årsjubileum men efter att nyheten om Ica-Stig kom ut har Sveriges radio meddelat att Björn inte kommer att få deras fortsatta förtroende. Detta för att man menar att reklamlanseringen kom alldeles för ”tätt inpå” Melodifestivalen och det blir svårt att inte förknippa Björn med Ica som varumärke.

I en intervju med Aftonbladet berättar Caroline om sorgen och frustrationen efter beskedet.

– Jag förstår deras beslut, men samtidigt är jag en människa av kött och blod. Jag är deppig och eftersom både jag och Björn vill göra det här så känns det jobbigt. Jag kan ärligt säga att jag blev ledsen när det blev så här, säger hon.

Björn Kjellmans första ord efter beskedet

Caroline forsätter med att berätta hur ensamt det kommer att kännas att behöva göra sändningen utan Björn vid sin sida.

– Det kommer kännas tomt när jag tittar på den där tomma stolen. Jag vill inte att någon annan sitter där för det är Björns stol. Jag hoppas att Björn tröttnar på sin roll som Ica-Stig så han kommer tillbaka. Jag är den obotliga optimisten.

Även Björn själv verkar uppriktigt sorgsen över att han inte längre är välkommen att bevaka Melodifestivalen i Sveriges Radios studio – något han inte riktigt hade räknat med. I ett sms till tidningen skriver han:

”Jag hoppas att jag inte drabbas av abstinens och att jag snart får vara tillbaka bredvid Caroline”.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas oväntade kritik efter avslöjandet av nya Ica-Stig: ”Tvek”

LÄS OCKSÅ: Hans Mosessons känga till Loa Falkmans ersättare

FOTO: ICA/TT

SENASTE NYTT!