Hans Mosessons känga till Loa Falkmans efterträdare

31 jan, 2021 
Hans Mosesson
Efter veckors spekulationer har det äntligen blivit dags för dagen då Ica ska avslöja vem som blir nya Ica-Stig.
Men nu har Hans Mosesson, den "riktiga" Stig, ett och annat att säga om Loa Falkmans efterträdare.
– Ingen klår originalet, säger han.
Annons
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt

I flera veckor har svenska folket väntat på att Ica ska presentera deras nya Ica-Stig.

Det har snart gått 20 år sedan den första Ica-reklamen började gå på tv. Historien om butikschefen Stig och hans medarbetare har därför blivit en riktig höjdpunkt för svenska folket när reklampauserna går på tv.

Under årens lopp har det varje vecka släppts en ny reklamfilm, som ligger rätt i tiden gällande högtider och situationer i samhället. Varvat med veckans erbjudanden och rabatter får tv-tittarna följa med det glada Ica-gänget i deras vardagliga äventyr på jobbet.

Spekulationerna om vem som blir nya Ica-Stig

Ica-Stig spelades till en början av Hans Mosesson, 76. I svenska folkets ögon var han i princip som en riktig Ica-handlare, vilket inte egentligen är så konstigt med tanke på att han gjorde rollen i hela 13 år. Efter det blev det sångaren och skådespelaren Loa Falkman, 73, som tog över.

Men för två veckor sedan kom den chockerande nyheten om att Loa Falkman slutar. I reklamfilmen sjunger han:

Annons

– Jag säger tack för mig, för sex fina år. Men butiken å alla låga priser består. I den här kavajen, ni mig inte längre ser. Åh vad jag kommer att sakna er! Det är sluuuuuut!

Men nu är dagen kommen, då Ica äntligen ska avslöja vem som blir den nya Ica-Stig. Hans Mosesson har självklart märkt av den enorma uppståndelsen och till Expressen säger han nu att han får skylla sig själv.

– Det är väldigt märkligt alltså, men ja, det är väl mitt fel alltihop, säger han.

Paul Tilly
Snart avslöjas nya Ica-Stig.

Hans Mosessons pik till nya Ica-Stig

Hans Mosesson har även hintat om att han är den "riktige" Ica-Stig och att hans karaktär verkligen satt sina spår hos svenska folket.

Annons

– Det finns bara en Ica-Stig. Men det var väldigt roligt och vi lyckades hitta fram till en del fina punchlines och karaktären satte sig så småningom, säger han till Aftonbladet.

Mosesson har ingen direkt gissning på vem som kan vara Loa Falkmans efterträdare, men nu ger han definitivt en känga till personen som ska ta över hans gamla roll.

– Det ligger lite utanför min horisont, men det finns ju liksom ingen som kan klå originalet va. Så är det ju. De kan ju försöka och så där, jag vill inte vaska fram någon favorit eller så, säger han till Expressen.

FOTO: Ola Axman/TT, Youtube

Annons