Björn Kjellman svarar på ryktet om nya Ica-Stig: ”Drömgig”

30 jan, 2021 
Björn Kjellman
De senaste dagarna har spekulationerna tagit rejäl fart kring vem som blir nya Ica-Stig.
Den allra hetaste kandidaten, som alla tror på, är Björn Kjellman.
Men om man nu trodde sig vara säker kanske det kan bli ändring på det nu när Björn svarar på ryktena?
Annons
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt

Historien om Ica-handlaren Stig och hans butik har gått i tv-rutan i snart 20 år. Varje vecka släpps en ny reklamfilm som ligger rätt i tiden gällande högtider och situationer i samhället. Varvat med veckans erbjudanden och rabatter får tv-tittarna även följa med på Ica-gängets vardagliga äventyr på jobbet.

Ica-Stig spelades till en början av Hans Mosesson, 76. I svenska folkets ögon var han i princip som en riktig Ica-handlare, vilket inte egentligen är så konstigt med tanke på att han gjorde rollen i hela 14 år.

När han valde att sluta så var det ingen mindre än sångaren och skådespelaren Loa Falkman, 73, som tog över. Men nu när även Loa valt att "lägga skorna på hyllan" så är det dags för en ny Ica-Stig, eller en Ica-Stina som vissa tv-tittare misstänker.

Ica håller ersättaren hemlig

Men för att göra valet av ersättare lite mer spännande valde Ica att inte avslöja vem det är direkt. Istället har det vecka för vecka delats ut ledtrådar i reklamfilmerna som visas på tv. Och Ica har minst sagt lyckats med både marknadsföringen och den detaljen att dölja nya Ica-Stigs ansikte.

Annons

Men, uppmärksamma tittare har kunnat se igenom några av Icas knep för att dölja den nya ersättaren. Bland annat har man kunnat se ledtrådar som pekar på att det skulle vara Suzanne Reuter som ersätter. Dessa ledtrådar består av att de i en reklamfilm bland annat i högtalarna ropar ut:

Lena Svensson till kassan tack.

Suzanne spelade rollen som Lena Svensson i Svensson Svensson.

”Måste vara Suzanne Reuter. Passar in på alla ledtrådar. I programmet Reuter och Skog så använder hon Ulla Skog som golvmopp. En föredetta IfK spelare heter ”Gustav Svensson” precis som hennes man i ”Svensson Svensson”, lastbilen från England kallas för Lorry vilken hon varit med i. Sen fångarna på fortet, liljorna (som betyder Susanne) och om Suzanne är tvilling som det står här så är det det stjärntecknet på TVn”, skrev en person på Facebook, som tror på Suzanne.

Paul Tilly, Nya Ica-Stig
Nya Ica-Stigs ansikte döljs gång på gång.

Björn Kjellmans avslöjande

Men den person som flest tittare kanske har varit eniga om är att det skulle vara Björn Kjellman, 57, som döljer sig bakom den nya rollen som Ica-Stig. Med ledtrådar som bilder från filmen Adam & Eva, ett vykort från England, och musikaltema har gjort tittarna övertygade.

Annons

Eftersom ledtrådar stämmer in på både Suzanne och Björn är vissa nu inne på ett helt nytt spår – nämligen att det kanske kommer finnas två nya Ica-Stig.

Men nu kan tittarna bli förvirrade på riktigt. Till Expressen dementerar Björn Kjellman nämligen ryktena.

På frågan om han kommer att ta över svarar han:

– Nej det kommer jag inte göra, men det hade ju varit ett drömgig, säger han till tidningen.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, ICA/Youtube

Annons