ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Därför vill inte Birkir Blaers mamma och pappa gråta i tv – anledningen bakom

10 dec, 2021 
BIRKIR BLAER
Idol-finalisten Birkir Blaers mamma och pappa har synts till mycket i tv-rutan men de har alltid sett väldigt lugna ut.
Nu berättar de för Hänt varför de inte vill gråta i tv!
Annons
Därför vill inte Birkirs mamma och pappa gråta i TV – Se klippet härBrand logo
Därför vill inte Birkirs mamma och pappa gråta i TV – Se klippet här

Årets säsong av Idol har varit riktigt spännande och händelserik. Nu är det bara finalen i Avicii arena som återstår och finalisterna är inga mindre än Birkir Blaer, 21, och Jacqline Mossberg Mounkassa, 23.

Finalen går av stapeln på ett riktigt pampigt sätt, med över 10 000 personer i publiken. Uppladdningen inför finalen har pågått i flera dagar och under veckan har idolerna som kom topp 13 varit på plats och repat inför den stora kvällen.

Förutom idolerna själva så är det även annat finbesök på plats. Det är nämligen några riktigt härliga gästartister som uppträder under kvällen. Bland annat kommer Molly Sandén, 29, sjunga ett medley med tio av hennes mest populära låtar. Även Benjamin Ingrosso, 24, och Alan Walker, 24, uppträder med en riktigt häftig ljusshow!

Därför tycker många att Birkirs pappa är lik en svensk skådis

Birkir har i vanlig ordning stort stöd på plats under den mäktiga finalkvällen. Under fredagsfinalerna har Birkirs pappa flitigt tagit närvaro och under förra veckans program fick han lite extra mycket uppmärksamhet.

Annons

Det var nämligen många som hade gjort en viss upptäckt – att Birkirs pappa skulle vara väldigt lik skådespelaren Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

– Din pappa är ju inte helt olik en viss svensk skådis, sa programledaren Pär Lernström, 41, och på storbildsskärmen visades en bild på Hasse.

IDOL 2021
Är Birkirs pappa lik Hasse?

Birkirs pappa om varför han inte visar känslor

Birkirs pappa heter Jon Odinn Waage och jobbar som resurslärare på en skola i Kristinehamn. När Hänt träffar honom på röda mattan innan den stora finalen i Avicii arena är han på plats tillsammans med Birkirs mamma.

– Jag är väldigt stolt, säger hans mamma till Hänt.

BIRKIRS PAPPA
Birkirs pappa är alltid på plats i publiken

Men pappa Jon Odinn Waage berättar även varför han ofta inte visar känslor i tv – samt anledningen till det.

– Vi är från Island du vet, vi försöker att inte visa känslorna. Men om vi är ledsna så gråter vi inombords, säger han till Hänt.

Vad gör ni om Birkir vinner?

– Jag vet inte. Mitt mål är att inte tappa medvetandet. Så att jag kan stå upp ikväll, det är mitt mål, säger Birkirs pappa.

FOTO: TV4

Annons