Tittarnas ord till Bingolotto – saknar Leif ”Loket” Olsson

Lotta Engberg och Stefan Odelberg är de folkära programledarna för Bingolotto. Men genom åren är det många välkända ansikten som lett programmet. Nu uttrycker tittarna sina åsikter om specifikt en av dem.

Bingolotto är det populära tv-programmet som underhållit det svenska folket i över 30 år. Varje söndag och vid de flesta högtiderna samlas de i sofforna med duttpennorna i högsta hugg och hoppas på bingo. Genom åren har många folkära programledare haft den stora äran att leda tittarna genom program efter program. Richard Olsson, Lasse Kronér, Marie Serneholt, Leif ”Loket” Olsson och Agneta Sjödin är bara några av de som stått vid rodret.

Och efter att Richard kastade in handduken förra året så stod det klart att det var Lotta Engberg och Stefan Odelberg som skulle ta över programmet. Den populära duon har minst sagt gjort succé sedan dess.

Så blir Bingolotto i sommar

Men nu när sommaren kommit så kommer det med en del förändringar. Bland annat sänds Bingolotto numera på kanal 7 istället för TV4 på grund av det pågående mästerskapet i fotboll. Dessutom kommer Lotta och Stefan att gå på sommarlov. Men först ska de sända tillsammans en sista gång innan ledigheten. På Midsommarafton kommer de att inta studion tillsammans för första gången på länge. Det blir en direktsänd tretimmars-show och Lotta har tidigare uttryckt sin glädje kring det.

– Det kommer att bli en klassiker tror jag. Detta att spela bingo på Midsommarkvällen. Istället för att plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden så kan man vara med och spela bingo istället. Med chans att sätta mer guldkant på hela sommaren, säger hon i ett pressmeddelande.

Men när programledarna går på ledighet så ska tv-rutan inte eka tom på söndagar för det. TV4 har tidigare meddelat att Bingolotto kommer sända hela sommaren. Och att det är två välkända ansiktet som kommer att ersätta den populära duon. Nämligen Agneta Sjödin och Casper Janebrink som båda varit programledare för programmet förut.

Men det är inte bara programledarduon som kommer att vara nya för tittarna, utan även miljön. Under sommaren kommer Casper och Agneta nämligen att ta med tittarna ut från studion i Gamlestans Fabriker och ersätta den med en somrig västkustmiljö med kvällssol, hav, strand och bryggor som kuliss.

Tittarnas ord om Leif ”Loket” Olsson

Men kikar man på Bingolottos Instagram så finns det en annan veteran som tittarna saknar. Nämligen den legendariska Leif ”Loket” Olsson. Det berättar de själva i ett inlägg som postades nyligen med frågan:

”Vilket är ditt bästa BingoLotto-minne sedan starten?”

I kommentarsfältet flödar det av kärlek till den gamla programledaren och det är många som tycker att han gjorde det bäst.

”Leif Loket Olsson så klart den bästa av dom alla”, skriver en av följarna.

”Leif Loket Olsson var den bästa program ledaren”, skriver en annan.

Det var något speciell när Loket var programledare. Då var det chans att vinna lite nu är spelet helt kass.4 rätt o inget mera”, skriver en tredje.

Har tittarna tur så kanske han kommer på besök i programmet snart. Men vi tycker om alla programledare för Bingolotto!

LÄS OCKSÅ: LYX! Pernilla Wahlgrens visar upp nya miljonköpet

LÄS OCKSÅ: SVERIGE! Huset är sålt – nu kommer de hem

Senaste nytt