TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför försvinner Bingolotto från TV4 på söndag – så sänds det istället

24 mar, 2021 
AvLovisa Ström
Stefan Odelberg & Lotta Engberg Bingolotto
Bingolotto har visats på TV4 i många år – men på söndag kommer det plötsligt att bli annorlunda.
Här är anledningen till att programmet försvinner från kanalen.
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Lotta EngbergBrand logo
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg

Bingolotto är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och har genom åren letts av en hel del folkkära programledare. Förra sommaren stod det klart att det var Lotta Engberg och Stefan Odelberg som skulle ta över programmet, och sedan dess har den populära duon gjort minst sagt succé.

Men framöver kommer det att ske en hel del förändringar inom programmet. På söndag kommer de bland annat att byta kanal. Nu berättar de om anledningen bakom beslutet.

Därför försvinner Bingolotto från TV4

På söndag kommer första delen av programmet att visas på TV4 för att sedan över gå till Sjuan. Anledningen är helt enkelt att det är VM-kval som kommer att ta plats på kanalen istället. I ett meddelande till Hänt berättar John Sarafian, pressansvarig för programmet, om ändringen.

”Första delen går i TV4, endast sista halvtimman som går i sjuan!”, skriver han.

Annons

Även på Bingolottos hemsida skriver de om ändringen:

”Då är det stor månadsfinal med Stefan Odelberg! Kvällen till ära gästas vi av fantastiska Larz-Kristerz! Första timmen sänds som vanligt i TV4, men efter klockan 19.00 sänds BingoLotto i Sjuan.”

Men det är inte det enda som händer kring underhållningsprogrammet nu. Häromdagen gick de även ut med att Casper Janebrink och Agneta Sjödin snart kommer att ta över som programledare.

Därför tar Casper Janebrink och Agneta Sjödin över Bingolotto

Bingolotto brukar vanligtvis ha säsongsavslutning i slutet av våren, men den här gången blir det annorlunda.

Då programmet fyller 30 år har de nämligen bestämt sig för att fira det med att överraska svenska folket med det många har längtat efter - Bingolotto under hela sommaren. Men det är inte bara det som kommer att bli nytt för tittarna. Även programledarduon kommer att bytas ut.

Lotta och Stefan kommer att leda tittarna genom vinster och underhållning på midsommarafton, men därefter försvinner de. Anledningen till det är helt enkelt att de ska på sommarledighet. Men inte ska tittarna vara utan Bingolotto för det. Istället kliver nämligen Casper och den folkkära programledaren Agneta in och tar över. I ett pressmeddelande berättar Arvingarna-profilen vad folket kan vänta sig.

– Först direktsänd midsommarbingo i tre timmar, sedan får Lotta och Stefan välförtjänt semester. Men jag tänker inte alls gå hem, utan bjuda på mer Bingolotto hela sköna och långa sommaren, säger han.

Annons