TV4 gör om Big brother 2021 helt efter tittarnas missnöje

Big brother 2021

Tittarna har inte varit nöjda med det nya upplägget i Big brother 2021.
Nu har TV4 tagit åt sig av kritiken – och väljer att prova ett annorlunda koncept.
Så blir nya Big Brother
Slå på ljud

Det var i höstas som TV4 avslöjade att det blir en ny säsong av Big brother efter den dramatiska omgången i fjol. I veckan drog dokusåpan äntligen igång och de första 12 deltagarna har klivit in i huset där de ska befinna sig i 100 nätter och 100 dagar för att ha chansen att ta hem vinstsumman på en miljon kronor.

Precis som förra året är det Malin Stenbäck, 33, som leder tittarna genom dramatiken i programmet, men det har även tillkommit en hel del nya ansikten. Arantxa Álvarez, Kirsty Armstrong och Youtube-profilen Filip Dikmen gör Malin sällskap i studion där de kommenterar händelserna i Big brother 2021.

Stora ändringen i Big brother 2021

Det är inte bara programledaruppsättningen som har förändrats. Den nya säsongen har även ett annorlunda upplägg från tidigare. Istället för att ha en studiosändning i veckan var planen att ha fyra sådana sändningar i veckan.

– Vi har verkligen fått till en bra blandning av deltagare i år och det kommer att bli en supersäsong. Därför känns det extra roligt att vi satsar hårt och har fyra studiosändningar i veckan istället för bara en, sa Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, inför premiären.

Sagt och gjort, i måndags gick premiären av stapeln och därefter har det nya upplägget dragit igång. Men ändringarna har inte riktigt gått hem hos publiken.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarnas kritik mot nya upplägget

I sociala medier har det varit tydligt att TV4-tittarna är missnöjda med det nya formatet.

”Upplagt för katastrof med fyra studioprogram i veckan. Programledarna medför ingenting, och det räcker gott och väl med ett studioavsnitt i veckan. Gör om, gör rätt!!”, skriver en arg tittare i en kommentar på programmets Instagram-konto.

”Jag vet inte ens vilka deltagarna är eftersom jag inte får lära känna de ur mitt eget perspektiv så är ingen idé att följa här heller i år. Avföljer. Adjöss”, hälsar en annan.

Så blir nya Big brother 2021

Nu visar det sig att TV4 har tagit åt sig av kritiken och valt att tänka om. I ett pressmeddelande avslöjar de nu att de kommer att ändra upplägget ännu en gång – bara dagar efter premiären.

– Flera av våra lojala följare saknar de traditionella avsnitten som bara följer händelserna i huset. De avsnitten kommer vi fortsatt att sända fredag-söndag, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Under torsdagen kommer kanalen att släppa avsnittet Bara huset där tittarna ges möjlighet att göra sin röst hörd.

– Det är ett program som innehåller det bästa från dagen som gått, säger Joel Bendrik och fortsätter:

– Under helgen kommer vi sammanfatta tittarnas reaktioner på detta testprogram och fortsätta skruva på alla detaljer.

LÄS OCKSÅ: Det har Jesper Fröidh gjort efter Paradise hotel

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Nardos Alberto i Big brother

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN