Bettans ärliga ord om Lotta Engbergs och Mikael Sandströms relation

04 jul, 2022 
Lotta Engberg och Mikael Sandström. Elisabeth Andreasson.
Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andreasson var båda med i supergruppen Kikki, Bettan & Lotta på 00-talet.
I en ny intervju med Aftonbladet berättar Bettan om relationen till Lotta idag – och de verkliga känslorna för Lottas nya kärlek!
Annons
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Dansbandsprofilerna Kikki Danielsson, 70, Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 64, och Lotta Engberg, 59, utgjorde en så kallad supergrupp i början på 00-talet. De kallade sig för Kikki, Bettan & Lotta. De stod bakom flera kända hits, där låten Vem e' de' du vill ha, kanske är den allra mest kända.

I säsongspremiären av Allsång på Skansen satt Kikki i publiken tillsammans med vännen Sören "Sulo" Karlsson, 52. Kikki fyllde nyligen 70 år, något som uppmärksammades av programledaren Sanna Nielsen, 37.

Förutom en vacker blombukett överraskades Kikki med ett medley av hennes mest välkända låtar, framfört av ingen mindre än den gamla vännen och artistkollegan Bettan. Det var starka känslor och en rörd Kikki som syntes i tv-rutan!

Annons

Sanningen bakom splittringen av gruppen Kikki, Bettan & Lotta

Musikgruppen Kikki, Bettan & Lotta splittrades år 2004. Samtliga medlemmar i gruppen har haft individuella musikkarriärer efter uppbrottet, men förknippas fortfarande starkt med varandra.

Varför splittrades gruppen egentligen? En orsak till att gruppen inte längre fungerade var att Kikki Danielsson då led av missbruksproblem.

I dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt berättar Lotta om hur roligt de tre hade tillsammans, men också om hur hon försöken att hjälpa Kikki under den svåra tiden, inte var framgångsrika.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Lotta i dokumentären.

Kikki, Bettan & Lotta kom på tredje plats i Melodifestivalen 2002.
Kikki, Bettan & Lotta kom på tredje plats i Melodifestivalen 2002.Jessica Gow/TT

Bettans ärliga ord om Lotta relation med Doktor Mikael

Lotta är idag en välkänd profil för svenska folket. Hon är starkt förknippad med populära TV4-format, så som Bingolotto och Lotta på Liseberg.

Annons

Bettan, som är en svensk-norsk sångare, har varit mer aktiv i grannlandet och syns därför inte lika frekvent i svensk tv eller media. Men hon är inte mindre känd för det! Storhetstiden med Kikki, Bettan & Lotta, samt framgångarna med det efterföljande bandet Bobbysocks gör henne till en ikon i musiksammanhang.

Men hur ser Lottas och Bettans relation ut idag? Efter de tuffa tiderna när bandet splittrades och Bettan förlorade maken Tor Andreassen år 2016.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Bettan minnena med gruppen. Hon avslöjar dessutom att hon idag kallar Lotta för hennes bästa vän.

– Jag är också stolt över att jag har hållit så länge och att jag inte har ballat ur och gjort något bara för att man tror att alla andra gillar det. Genom åren har jag också träffat otroligt många fina kollegor, som Kikki Danielsson och Lotta Engberg. När vi gjorde Kikki, Bettan & Lotta skulle vi bara hålla på en höst, men det blev två och ett halvt år. Jag minns premiären i Stockholm och alla kändisar som stod på borden och dansade. Det var en jättehärlig resa, säger Bettan till tidningen.

Annons

– Lotta är förresten min bästa väninna och vi älskar att vara tillsammans. Jag är så otroligt glad för att hon har träffat Mikael Sandström, han är så härlig. De två är helt underbara, berättar Bettan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Annons