interviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterviewinterview
Idol 2023 marknadsföring banner

Lotta Engberg och Mikaels familjelycka – barnens verkliga relation

23 jun, 2022 
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Hänt möter Mikael Sandström och Lotta Engberg – Sveriges folkkäraste turturduvor.
✔︎ Så firar Mikael och Lotta midsommar
✔︎ Glädjen över livet på landet med barn och barnbarn
✔︎ Sanningen om samboskapet i gemensamma villan
Annons
Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"
Dr Mikaels bästa dejtingtips: "Lyssna för fan"

Det är en solig dag i juni när Hänt når Mikael Sandström, 62, som precis är hemkommen från en båttur med kärleken Lotta Engberg, 59. Paret befinner sig på Mikaels landställe utanför Tjörn i Bohuslän.

– Vi är precis hemkomna från sjön, då vi var ute på havet. Vi är här ute på Flathomen jag och Lotta. Jag skriver lite, med betoning på lite, på min bok jag håller på med och Lotta planerar inför Lotta på Liseberg. Men nu har vi tagit avbrott och står och kokar korv, säger Mikael.

Lotta och Mikaels lycka med barnbarnen

Sommaren är fullspäckad för det populära tv-paret, flertal produktioner ska hinnas med under årets varmaste månader.

– Det blir sommarbingo för mig någon gång bara och så går ju då Lotta på Liseberg i tio avsnitt, så det är hela sommaren. Det är ju en stor produktion så Lotta kommer köra på med det. Däremellan kommer vi principiellt sätt att vara här med barn och barnbarn i olika ordningar. Turordningen har jag inte ens själv klar för mig, men det blir en väldans massa barn till höger och vänster, säger Mikael.

Annons

Vad är det bästa med att ha barnbarn?

– Ja, det kan jag faktiskt berätta. Det bästa är att deras föräldrar får lite avlastning. Den här småbarnstiden, jag har fyra barnbarn som är ett, två, tre och fyra år och de river och sliter i allting. Så då hjälper vi till med praktiska saker och så där, man ser hur småbarnstiden tär på människor.

Mikael är pappa till två barn – sonen Marcus, 32, och dottern Mimmi, 31, som nu båda har blivit tvåbarnsföräldrar. Även Lotta har barn och barnbarn. Döttrarna Malin, 35, och Amanda, 33, har själva fått barn vilket gör att Lotta idag är mormor till hela sex barnbarn.

Leker dina och Lottas barnbarn ihop?

– Ja inte varje månad men vi har haft ett flertal vändor under året och nu blir det lite blandat, säger Mikael.

Annons

Dina och Lottas barn går också bra ihop och kan umgås?

– Absolut, visst!

Så firar paret midsommarafton 2022 – därför får Lotta inte vara med

När det gäller midsommarafton kommer turturduvorna tyvärr inte att fira ihop, detta då Lotta är uppbokad på jobb.

– På midsommar blir det bara mina två barn och deras familjer, säger Mikael.

– Jag får inte vara med, flikar Lotta in.

– Hon har midsommarbingo och det håller på ända fram till klockan elva på kvällen så hon hinner inte hit så att säga, på hela midsommar. Det är lite synd men det är som det är. Det har vi vetat men det är lite tråkigt. Men vi håller god stil och Lotta kommer på midsommardagens morgon.

Istället får Mikael och familjen ha tv:n på för att se Lotta i Bingolottos midsommarspecial. Men resten av sommaren är det Casper Janebrink, 52, och Agneta Sjödin, 54, som leder Bingolotto sommarkväll.

Tycker du att Casper och Agneta gör Bingolotto lika bra som Lotta och Stefan?

Annons

– Haha, vill du att jag ska vara på den frågan? Det är ju olika upplägg men det är ett somrigt upplägg som de två gör alldeles utmärkt men det har en annan karaktär tycker jag, säger Mikael.

Glädjen över nya huset efter hektiska jobbvåren

Även om både Lotta och Mikael jobbar hårt så menar Mikael att de båda mår bra. Vid tidpunkten då intervjun görs är de båda hemkomna från Frankrike efter en Fångarna på fortet-inspelning.

– Vi mår fint, vi har varit nere och tävlat lite på Fort boyard så det var en upplevelse får man säga. Att ramla runt i olika celler. Det har varit full fart där också men vi mår bra.

Ni klarade er hem utan några skador?

– Ja men man känner ju att man inte är 25 längre. Man är uppe på något rullband eller far runt och ska dra i något, ska springa och hämta, fälla och slå. Lite skrubbsår och så blev det, och man ramlade runt en del.

Annons

Även om sommaren mestadels består av jobb så planerar paret även att fixa lite i det gemensamma boendet. Flyttlasset till villan i Göteborg gick i mars 2021 och nu berättar Mikael hur det gått med att komma iordning.

– Det går alldeles utmärkt. Vi håller på med trädgårdsarbete och ska fixa med ny gräsmatta och uteplatsen nu under sommaren, vi trivs fantastiskt bra.

Har ni renoverat något?

– Nja det är ju nytt så renoverat har vi inte gjort men ändrat på uteplatsen, byggt till lite och så där. Främst i trädgården och rabatter, säger Mikael innan Lotta hörs ropa att korven är klar.

– Nu är det snart korv här men jag kör Nyhetsmorgon sista midsommarveckan sedan är det sommaruppehåll för min del. Jag ska skriva bok i sommar, som jag hoppas ska komma ut i mars.

Trevlig sommar önskar vi på Hänt Lotta och Mikael!

Foto: TT

Annons