Idol 2023 marknadsföring banner

Benjamin Ingrossos talar ut om bråken i familjen och skilsmässan

26 jun, 2021 
Benjamin Ingrosso är en av sommarpratarna i P1 och var först ut att berätta sitt sommarprat. Där tar han upp livet som barn och den jobbiga skilsmässan mellan föräldrarna.
– Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar. Bråken kan handla om vad som helst, säger han.
Annons
Benjamin Ingrossos utseendeförändring genom åren
Benjamin Ingrossos utseendeförändring genom åren

Benjamin Ingrosso, 23, har hunnit med mycket för sin unga ålder. Han har både vunnit Let's dance och Melodifestivalen. I fjol ställde han upp i programmet Så mycket bättre och fick samma år ett eget program med namn Benjamin's där fokuset legat på musik och mat.

Men är nu aktuell som en av sommarpratarna i P1, han är först ut och berättar om sitt liv från ung till idag. För första gången uttalar han sig även ordentligt om sina föräldrars skilsmässa och hur det var att växa upp i en familj som präglades av bråk.

Benjamin Ingrossos första ord om familjetragedin: ”Hjärtklappning”

Benjamin Ingrossos föräldrar Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren skilde sig redan innan Benjamins födsel, han har aldrig vuxit upp med de två tillsammans. Den stökiga skilsmässan blev en följetong i medierna och Benjamin kommer direkt in på sin barndom och berättar om hur det var att växa upp som skilsmässobarn. Han beskriver bland annat ett bråk där det kastades glas hemma hos Pernilla.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Jag ser glasskärvorna på golvet, och minns vad som precis som hänt. Glaset har kastats hårt i marken och där står alla och skriker i ett, säger Benjamin och fortsätter:

– Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar. Bråken kan handla om vad som helst.

Han berättar vidare att han aldrig fått det där familjelivet som många andra barn har. De äldre syskonen Bianca och Oliver har fina minnen, medan Benjamin beskriver att han inte har ett enda.

– Bianca och Oliver har ju fina minnen från våra föräldrar, jag har inte det. Jag har aldrig bott med pappa heller, det har ju dem.

Benjamins öppenhjärtiga ord om skilsmässan: ”Ilska och sorg”

Vidare konstaterar Benjamin att skilsmässan var smärtsam, inte för han själv i första taget men för syskonen.

– När mamma skaffade en ny kille blir det komplicerat för mina syskon. Mina föräldrars skilsmässa har jag förstått att hela Sverige inklusive mina syskon kunde läsa om på löpet. Jag var för liten för att uppfatta det där, säger Benjamin och fortsätter:

Annons

– Men för mina syskon har det alltid funnits en ilska och sorg över att pappa behövde ta så mycket skit. När båda två var delaktiga att göra den här skilsmässan så ful.

Emilio flyttade till Spanien och Pernilla var kvar i Sverige, när Benjamin besökte Emilio för första gången insåg han att Pernilla fick vara båda föräldrarna till större delen av uppväxten berättar han.

– Farsan var ju inte där när jag var liten, jag försökte söka efter någon som kunde vara det. Min mamma var där, hon fick vara båda föräldrarna.

FOTO: TV4/ Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Annons