Benjamin Ingrosso i tårar över sommarpratet – därför bröt han ihop

benjamin ingrosso

Benjamin Ingrosso medverkar i Sommar i P1.
Nu berättar han vad sommarpratet kommer handla om, och det kommer bli känsligt. Då han bröt ihop när han bara läst delar av manuset.
– Då kände jag att ”oj, varför börjar jag böla nu?”, säger han till Aftonbladet.
Det kommer du få höra i Keyyos sommarprat
Slå på ljud

Benjamin Ingrosso, 23, är uppvuxen i rampljuset och slog igenom som väldigt ung och sedan dess har karriären gått uppåt. Artisten har hunnit med mycket för sin unga ålder. Han har släppt flera album, vunnit Melodifestivalen 2018, vunnit Let's dance, medverkat i Så mycket bättre och prisats för sina låtar. I höst såg vi honom även i det egna programmet Benjamin's på TV4.

Nu är han en av sommarpratarna i P1 och han beskriver att han kommer prata om ”lilla Benjamin”. På midsommardagen, den 26 juni sänds artistens avsnitt av Sommar i P1.

Benjamin Ingrosso om känslorna kring att sommarprata

För ett par år sedan var systern Bianca Ingrosso, 26, en av de som sommarpratade i P1. Hon hyllades för sitt starka tal, som bland annat tog upp ätstörningar och uppväxten.

Men nu är det dags för lillebror Benjamin och han, likt många andra känner sig ärad över att få sommarprata. I en intervju med Aftonbladet beskriver han känslorna kring förfrågan.

– Jag tänkte att jag kanske är lite för ung för att ha nånting att berätta vid 23 års ålder, men så tänkte jag ändå att visst, jag är 23, men jag har hållit på sen jag var sju åtta år så jag tror ändå att jag har lite saker att berätta som kan vara intressant. Just det att jag har vuxit upp i nån slags bransch i så tidig ålder så har jag också upplevt väldigt mycket, säger han till tidningen.

Vidare beskriver Benjamin att sommarpratet kommer handla om uppväxten – som han inte förstått har påverkat honom förens nu.

– I nåt som jag inte har pratat så mycket om och som jag inte trott har påverkat mig, men som jag kanske har förstått nu att det har gjort det. Jag har gått till psykolog i två år och det har ju hjälpt mig. Hade jag inte gått till psykolog så hade nog det här sommarpratet inte kunnat bli av.

Därför bröt Benjamin Ingrosso ihop: ”Det kommer upp saker”

Benjamin kommer fokusera på den ”lilla Benjamin” och det kommer bli känsligt.

– Mycket den här lilla killen som gick sin egen väg och som kanske inte... jag tror att... han var väl lite mer ensam än vad han förstod då. Jag var väldigt lillgammal som liten och tog på mig nån slags vuxenroll och nu när man blir äldre så hinner man komma ikapp och inse att shit, jag var bara nio år och kunde sitta själv ute på stan och käka lunch.

Familjen har inte fått läsa manuset än, men när Benjamin provläste talet så bröt han ihop.

– Då kände jag att ”oj, varför börjar jag böla nu?”. Det kommer upp saker som jag vanligtvis inte tänkt på. För mig blir det en personlig resa. Om nån kan känna igen sig blir jag glad, säger han till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Anders Öfvergårds hårda ord om Anders och Kerstin Lundins äktenskap

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts nya liv efter Let's dance – det gör han nu

FOTO: Karin Törnblom/TT / Mattias Ahlm/Sveriges Radio

FRÅN FÖRSTASIDAN