LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så minns familjen Lill-Babs – delar med sig av privata bilderna

09 mar, 2024 
Linn Seipel
lill babs familj
Lill Babs hade fyllt 86 år idag – något flera i familjen nu väljer att uppmärksamma med fina bilder och minnen från tiden de hade tillsammans.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honomBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honom

Barbro Margareta ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest folkkära artister från det sena 1950-talet och flera årtionden framåt. Det är snart sex år sedan hon gick bort, och idag hade hon fyllt 86 år.

Efter sig lämnade hon en stor familj, som alla verkar ha stått henne väldigt nära. Det är tre döttrar – Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, vilka i sin tur skramlat ihop hela nio barnbarn.

Monica har valt ett liv utanför rampljuset, hon bor heller inte i Stockholm likt övriga. Hon bor i Järvsö, där Lill-Babs är född. I en tidigare intervju med Hemmets Journal har hon berättar om relationen till sin mamma.

– Det skilde bara 16 år mellan henne och mig. När hon dog förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän, sa Monica då.

Annons

Hon fick de tre barnen Jennifer, Stefan, och Sara som alla är vuxna nu och likt sin mamma inte arbetar i det offentliga. Från Kristin kom sönerna Filip och Leon Lamprecht och Malin Berghagen barnen Christopher och Love Taylor, samt Linn och Isak Nilsson.

Så minns familjemedlemmarna sin Lill Babs

Flera av dem skriver idag fina inlägg på sina sociala medier, för att uppmärksamma sin mamma och mormor.

”Woohoo! Grattis på din dag världens bästa, snällaste, coolaste ödmjukaste, underbaraste mormor ♥️ jag är den jag är tack vare dig ♥️ älskar dig”, skriver barnbarnet Christopher Taylor.

Även Kristin Kaspersen uttrycker sin enorma saknad och tacksamhet.

”MAMMA, världens finaste mamma! GRATTIS på FÖDELSEDAGEN! Känner tacksamhet varje dag att just jag fått leva nära dig, skratta med dig, alla samtal och sköna kramar. Jag saknar allt, även att få vila i din famn och din mjuka hand mot min kind, det var en plats där jag vågade vara skör och inte alltid stark, skriver hon i ett inlägg och fortsätter:

Annons

”Även att se dig vila i min soffa som du gjorde ibland saknar jag. Men som du alltid sagt, Saknad är grundat i en enormt stark kärlek. Så min saknad är ljus och står för kärlek och tacksamhet. Att just du är mormor till mina barn, det är lycka❣️ÄLSKAR DIG SÅ SÅ MYCKET❣️”

Äldsta dottern är mer fåordig, men verkar även hon drabbad av dagen.

”Saknar dig så, min älskade mamma”, skriver Monica Svensson på sin Instagram, till en bild på en blomma, ett hjärta – och sin kära mamma.

FOTO: Fredrik Sandberg /TT, Instagram

Annons