LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lill-Babs okända dotter Monica Svensson om sin mammas graviditet

14 jul, 2022 
LILL-BABS, MONICA SVENSSON
Barbro ”Lill-Babs” Svenssons graviditet med dottern Monica var inte lätt.
Nu berättar dottern om sin mamma som bara var 16 år gammal när hon fick veta att hon var gravid.
– Hon visste inte att hon var med barn, säger Monica i podcasten Så in i själen.
Annons
Kristin Kaspersens hyllning till sin mammaBrand logo
Kristin Kaspersens hyllning till sin mamma

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en folkkär och stor artist i svenska folkets ögon. Lill-Babs gick bort i april år 2018, hon blev 80 år gammal och somnade in efter akut hjärtsvikt och en elakartad cancer.

Hela Sverige sörjde hennes bortgång men framförallt var det hennes närmsta familj och de tre döttrarna Kristin Kaspersen, 52, Malin Berghagen, 56, och Monica Svensson, 67 som gick igenom en tuff period.

Dottern Kristin har i en tidigare intervju med Hänt berättat om hennes mamma i samband med att det var mors dag men det är inte den enda dagen döttrarna hyllar och tänker på mamma Lill-Babs.

– Nämen vi hyllar henne varje dag. Mors dag är ju lika viktig som... jag är ju själv mamma, så jag är ju mest med mina egna barn den dagen, berättade Kristin för Hänt.

Annons

Döttrarna skrev boken Vår mamma Lill-Babs!

De tre döttrarna skrev en kärlekshyllning till sin mamma, en hyllning till en av Sveriges största artister genom tiderna.

Boken Vår mamma- Lill Babs! skildrar döttrarnas personliga händelser och Lill- Babs liv både privat och i rampljuset. Döttrarna gästade Nyhetsmorgon i samband med att boken släpptes och Kirstin berättade då om sin mamma.

– Hon älskade sitt jobb, hon älskade sin publik, hon älskade musikerna bakom och hon kom alltid hem och var glad. Hon valde ju mig när hon har kunnat. Hon har gjort det på ett fint sätt. Hon har värnat om alla. Då har jag känt att ja, jag delar gärna henne, säger Kristin i Nyhetsmorgon.

Lill-Babs barn
Lill-Babs döttrar, Kristin

Monica Svenssons ord om Lill-Babs graviditet

Malin och Kristin syns frekvent i offentlighetens ljus. Men den äldsta systern, Monica, syns desto mindre i rampljuset. Nu berättar hon om sin barndom med mamma Lill-Babs i podcasten Så in i själen med Agneta Sjödin, 54.

Annons

Lill-Babs var endast 16 år gammal när hon fick Monica tillsammans med Börje Lander, som idag är 87 år gammal.

– Hon visste inte att hon var med barn, det var mormor som förstod det, för hon hade ont i magen och tuttarna växte och det klart att då är man med barn. Det klart att vara så ung och vänta barn, det är inte lätt, säger Monica i podden.

Monica fortsätter att berätta om den tuffa tiden i barndomen.

– Men där fanns ju verkligen mormor och morfar och ställde upp och sa till mamma att ”nu sträcker du på dig och nu går vi ut på bygatan, vi är stolta över dig och det du är och har och det ska du också visa att du är”. Men det var säkert tufft för henne många gånger, avslutar Monica i podcasten.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons