Malin Berghagen akut till sjukhus efter kollaps – första orden: ”Ambulans in”

Malin Berghagen

Malin Berghagen har färdats med ambulans till sjukhus, efter att ha tagit TBE-vaccinet. Nu berättar hon med egna ord om sjukhusvistelsen:

”Det blev till att åka ambulans in”.
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"
1:08

Efter reklamen: Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"

(1:08)

Slå på ljud

Skådespelerskan Malin Berghagen, 56, är känd från tv-rutan, och som de flesta känner till även dotter till programledaren Lasse Berghagen, 76, och artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Malin Berghagen är även mamma till fyra barn. Två av barnen har hon tillsammans med sångaren Tommy Nilsson och två med dansaren Dag Taylor, som tragiskt gick bort 2014. Dag blev bara 51 år gammal och det var Malin som hittade honom död i hemmet på Mallorca.

Så förändrade sorgen livet

Hon har tidigare berättat i Bathina Philipsons podcast om hur sorgen har förändrat hennes synsätt på livet:

– När mina barn förlorade sin pappa Dag och vi förlorade vår mamma då kände jag att livet är väldigt skört och dyrbart. De relationer jag har runt omkring mig är mitt ansvar, man vet aldrig när det är över. Så det är bra att ta det där extra samtalet.

– Jag ringer min pappa mycket oftare sen mamma gick bort.

Den dramatiska kollapsen

Som många andra har Malin Berghagen tagit ”fästing-vaccinet” som skyddar mot TBE. Men hon drabbades under dagen efter att ha tagit vaccinet av plötsliga biverkningar som gjorde att hon tvingades åka akut till sjukhus. I sin blogg berättar Malin:

”Mina vänner, i onsdags tog jag en TBE spruta. Min fjärde, så nu har jag skydd för några år framåt.”

Det skådespelerskan inte kände till var att hon hade ett virus i kroppen, och dagen efter vaccinet drabbades hon av hög feber. Hon berättar vidare:

”Men när då TBE vaccinet kom in så släppte mina försvare fokus för att se vad fasiken det var som nu smugit sig in i kroppen. Så då smet viruset i genom bakdörren och löpte amok. Så på torsdagen drog feber igång. Min älskade Martin hade gjort samma sak och ett dygn senare var det hans tur. Skyhög feber, super trötta och enbart en konstig känsla i kroppen. Samtidigt som min arm värkte där sprutan varit så kändes huden såååå skör.”

Malin berättar om hur hon vaknat morgonen efter både rätt lycklig och välmående, och gått ner i sitt kök för att diska. Då händer det plötsligt något.

”Allt började snurra. Lyckades svimma två gånger var på den sista slog jag huvudet i ett marmorbord, en centimeter från ögat. Det blev till att åka ambulans in eftersom den super gulliga damen på 112 var orolig att det var hjärtat. Lyckligtvis var det inte det utan utmattning och vätskebrist och en liten identifikation på infektion i kropp”, skriver Malin.

Det hela slutade med att hon fick låta sys två stygn i pannan efter att ha svimmat och fallit in i marmorbordet.

”Under ca fem timmar var jag uppkopplade till en monitor som läste av mina hjärtslag, fick dropp och provtagning på mina värden som visade sig vara på perfekta. Ja det blev två stygn i pannan också förstås.”

Malin avslutar sitt inlägg med ett positivt synsätt och yttrar tacksamhet över att fallet inte blev värre, och väljer att lyfta extra tacksamhet gentemot vårdpersonalen:

”Känner mig ändå väldigt tacksam över mitt tappra immunförsvar. Och extremt tacksam över vår sjukvård och änglar till ambulansförare. Ni är alla fantastiska!”


FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN