Axel Pilebys hyllning till Jenny Strömstedt – efter historiska händelsen

Jenny och Axel leder Nyhetsmorgon

Axel Pileby väljer att hylla sin kollega Jenny Strömstedt efter att de lett Nyhetsmorgon för första gången tillsammans.
”Det tog sex år i TV4-huset innan jag fick jobba ihop med Jenny Strömstedt”, skriver Axel.

Axel Pileby är en av TV4:s programledare som till vardags arbetar med Efter fem med Anna Brolin och Tilde de Paula Eby i spetsen. Han befann sig tidigare på sporten men syns numera i aktualitetsprogrammet. Nu under sommaren har han dock hoppat in och lett Nyhetsmorgon medan de andra ordinarie programledarna har semester.

Under veckan kan vi se Axel leda Nyhetsmorgon tillsammans med en av TV4:s mest folkkära profiler, nämligen Jenny Strömstedt. Och det är här Axels hyllning till kollegan kommer in i bilden!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

STOPPAD Vinnaren fick inte vara med – Bingolotto avbröts

Axel Pilebys hyllning till Jenny Strömstedt efter historiska händelsen

Faktum är att det är första gången Axel Pileby får jobba tillsammans med Jenny Strömstedt. Trots att han befunnit sig på kanalen i sex år har han och Jenny inte jobbat ihop – på grund av att de befunnit sig på olika redaktioner. Men nu var dagen äntligen kommen och Axel leder nu Nyhetsmorgon tillsammans med Jenny, något som han verkar mycket stolt över.

Detta visade han nämligen upp på sociala medier med en bild på de två tillsammans.

Till bilden skrev Axel stolt: ”Det tog sex år i TV4-huset innan jag fick jobba ihop med Jenny Strömstedt. Men nu så!!!”

Även Jenny har kommenterat Axels bild då hon skriver: ”ÄNTLIGEN”

Samtidigt hyllas Axel av tittarna, en skriver bland annat: ”Och så himla bra ni gör det.”

Även Jenny publicerade en bild på de två ihop och skrev: ”Äsch. Varför semester när man kan begå programledardebut med Axel Pileby. Häng med oss fram till 10.00.”

Axel Pilebys familjelycka – blev nyligen pappa

Axel Pileby blev tidigare i år förälder för första gången till en liten flicka. Detta var nämligen Tilde de Paula Eby snabb med att avslöja i Efter fem.

– Max, Henrik i dag är ingen vanlig dag för i dag är vi lite extra glada på Efter fem. Vi välkomnar nämligen 3 480 gram och 49 centimeter ren kärlek, berättade Tilde de Paula Eby i sändningen.

Axel har haft lite ledighet tillsammans med bebisen och flickvännen Felicia. En klar favorit av sommaraktiviteter verkar vara att fika!

”Nämn EN trevligare sommaraktivitet än att fika! Eller ja, vi behöver ju inte begränsa oss till sommar”, skrev Axel till en bild på Instagram.

Axel Pilebys dotter fick sedan namnet Lärke, något som inte tillhör vanligheterna. Enligt statistik från SCB så har 20 personer Lärke som tilltalsnamn och totalt 32 kvinnor har Lärke som förnamn.

LÄS OCKSÅ: Felix Herngrens lyxsemester med familjen – bilderna visar

LÄS OCKSÅ: Stefan Odelberg visar upp vågade tatueringen

FOTO: TV4

Senaste nytt