Därför slutade Annika Jankell på Nyhetsmorgon – verkliga orsaken

Annika Jankell

Du minns väl Annika Jankell som en av programledarna i Nyhetsmorgon?
Under sex års tid kunde tittarna på se henne leda programmet – men varför slutade hon egentligen?
I podden TV-fabriken berättar hon nu sanningen.
– Jag tror jag blev lite ledsen om jag ska vara ärlig, säger hon.

Programledaren och journalisten Annika Jankell, 59, har vi genom åren sett i många olika sammanhang. Främst kanske du minns henne som en av Nyhetsmorgons främsta programledare – då hon under sex års tid ledde det omtyckta programmet.

Annika Jankell har två barn tillsammans med Thorsten Flinck. Happy Jankell, 27, och Felice Jankell, 29. Båda två jobbar idag som skådespelare. Happy har bland annat varit med i filmen Tusen gånger starkare och i början av 2018 spelade hon i filmen Ted – för kärlekens skull, som handlar om den folkkära artisten Ted Gärdestads liv.

LÄS MER: LÖGNEN Filips nya relation – efter uppbrottet från Magdalena Graaf

Annika Jankell om tiden som medberoende

Annika Jankell har varit öppen med att hon levde som medberoende i flera år under sin relation med Thorsten Flinck.

– När man blir medberoende för man en ganska tyst kamp därför att man vill inte att omvärlden ska veta. Herregud, det är ju mina barns far så jag tog ganska snabbt på mig att det här är nånting som jag måste göra. Ansvaret ligger på mig, har Annika tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Thorsten Flinck har dessutom själv varit öppen med sitt missbruksproblem, men ändå var det Annika som fick ta frågorna om hur hon kunde skaffa barn med Thorsten.

– Jag blir vansinnig. Det är så jäkla grunt och aningslöst när man kläcker ur sig såna grejer. Jag vill bara trycka upp dem mot väggen och ge dem en örfil, för det är så jäkla dumt att säga en sån sak, berättade hon då.

Därför slutade Annika Jankell på Nyhetsmorgon

Annika befann sig på TV4:s Nyhetsmorgon mellan år 2006 och 2012. Men hur kommer det sig att hon bröt med programmet? I podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand berättar hon nu sanningen.

– Varför jag slutade på Nyhetsmorgon... för jag fick ett roligt program på SR och sen var jag lite sur för att jag hade blivit lovad lite grejer. I chefsbyten kan det bli så, man kan komma överens med en chef om att det här ska man göra, något som man kanske drömt om. Sen kommer en ny chef som vänder uppochned på allt och ska göra på sitt sätt, säger Annika och fortsätter:

– Jag tror jag blev lite ledsen om jag ska vara ärlig. Det har jag aldrig sagt förut, knappt till mig själv. Jag blev ledsen och lite så där: ”fuck you!”. Jag la ner min själ när jag var där.

Dessutom konstaterar hon att programmets upplägg inte passade henne, och hon inte heller blev lovad de löften som TV4 hade givit henne.

– Jag kände nog att hoppa in och släcka bränder som man gör som vikarie, jag gillar att ha långsiktighet, för att planera, kunna bjuda in gäster.

– Jag ville ha en fast morgon, lördags- eller söndagsmorgon. Det var det jag var lovad, förklarar Annika Jankell.

LÄS OCKSÅ: De tre är i final av Masked singer Sverige 2021 – så blir finalen

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikaels krämpor under flytten till Göteborg med Lotta

FOTO: TV4 / Janerik Henriksson/TT