LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Happy Jankell om nya relationen till pappa Thorsten Flinck

13 feb, 2020 
Happy Jankells stöd till pappa Thorsten Flinck efter händelsen
Thorsten Flinck skulle egentligen varit med och tävlat i Melodifestivalen 2020, men blev diskvalificerad på grund av att han står åtalad för olaga hot och skadegörelse.
Detta är något som upprört en hel del människor, inte minst hans dotter Happy Jankell.
– Man vet vem min pappa är, han är liksom inte en änglason, säger hon i en intervju med P4 Extra.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Veckan innan det var dags för artisten Thorsten Flinck, 58, att kliva på scen i Melodifestivalen 2020 så diskvalificerades han från tävlingen.

SVT meddelade i ett pressmeddelandet att det kommit till kanalens kännedom att Thorsten är åtalad för olaga hot och skadegörelse. Detta ledde till att SVT beslutade att diska artisten från tävlingen.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, förklarade Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Thorsten Flinck
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

”Man vet vem min pappa är”

Att inte få se Thorsten Flinck på Mello-scenen gjorde många ledsna, bland annat skådespelerskan Happy Jankell, 26, dotter till Thorsten.

Annons

– Jag blev väldigt ledsen. Man vet vem min pappa är, han är liksom inte en änglason. Tar man in honom i en sådan tävling tar man in honom i allt han är, säger Happy i en intervju med P4 Extra och fortsätter:

– Och när jag säger det så menar jag inte att det är okej att slå på någons bil och det är inte okej att vara taskig mot någon. Det är inte okej att vara dum men min pappa är inte dum. Han är inte elak och det gör mig ledsen. Det är lätt att kasta och slå på dem som redan ligger ned, det är väl till och med ett ordspråk. Och det gör mig ledsen.

Så hanterar Happy händelsen

Denna situation hanterar Happy genom att ha pratat väldigt mycket med sin pappa den senaste tiden, men än hon annars brukar göra.

– Jag har pratat väldigt mycket med pappa, mer än vad jag brukar, den senaste tiden. Jag känner att han faktiskt behöver mig, som man faktiskt kan behöva sin familj ibland. Och han har varit väldigt ledsen.

Hon har även märkt att många varit väldigt nyfikna och velat veta och fråga Happy personligen om händelsen.

Hela familjen samlad på Melodifestivalen 2012. FOTO: Magnus Sandberg/TT

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Olle Sporrong/TT

Annons